DIREKTNO: Policijska tortura - zločin bez kazne?

Zašto ni godinu i po dana kasnije ne znamo ko su maskirani policajaci koji su u noći 24. oktobra brutalno pretukli Mija Martinovića
2 komentar(a)
Direktno, Foto: TV VIjesti
Direktno, Foto: TV VIjesti
Ažurirano: 11.06.2017. 09:25h

Šta je sa slučajevima policijske torture u oktobru 2015. godine? Zašto ni godinu i po dana kasnije ne znamo ko su maskirani policajaci koji su u noći 24. oktobra brutalno pretukli Mija Martinovića i prekoračili ovlašćenja u desetinama drugih slučajeva policijskog nasilja ? Kako je vrh policije zataškavao te zločine, a kakva je odgovornost tužilaštva? Kako je zastareo slučaj policijske brutalnosti u ZIKS-u iz 2005?

Da li Crna Gora gaji ambijent nekažnjivosti nasilnika u policijskim uniformama ? Šta je sa unutrašnjim mehanizmima policije da sankcioniše nasilnike u svojim redovima? Zašto nije odgovarao niko iz vrha policije za opstruiranje istraga?

To su tek neka pitanja na koja će Direktno tražiti odgovore u nedjelju u 20 h na TV Vijesti.

Gosti emisije su: Miodrag Mijo Martinović, predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije i žrtva oktobarske torture, Aleksandar Saša Zeković, član Savjeta za građansku kontrolu policije,Goran Danilović, bivši ministar policije i Milan Radović, Građanska alijansa.

Odmah nakon emisije Direktno slijedi dokumentarni film "Putevi torture".

U režiji Nikole Vukčevića, sniman duže od godinu dana u zatvorima Crne Gore, Srbije i Albanije, film nam donosi priču o s žrtvama torture, njihove potresne ispovijesti, kao i dramatizacije njihovih bolnih iskustava.

Emisija "Direktno" se realizuje kroz partnerstvo TV Vijesti i NVO MANS u okviru projekta "Kredibilni i profesionalni mediji u službi EU integracija" koji je podržan od strane Evropske unije.

Bonus video: