Nastavljeno suđenje Boljeviću: Svjedok vidio svađu među rođacima, optuženi prigovorio iskazu

Sudija Tabaš je zatim pročitao Fatićevu izjavu pred tužiocem, koji je detaljnije opisao sukob između četiri rođaka Boljevića, sa jedne i optuženog sa druge strane
155 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.06.2017. 17:32h

Saslušanjem svjedoka Mladena M. Fatića danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Zoranu R. Boljeviću (62) iz Podgorice, optuženom za ubistvo strica Slavka Boljevića i ranjavanje bratanića Alekse 22. avgusta 2016. godine u podgoričkom naselju Gornja Gorica.

Svjedok Fatić je ispričao danas pred krivičnim vijećem sudije Predraga Tabaša da je kao majstor keramičar radio na renoviranju kupatila u kući optuženog Boljevića. Naveo je da su sjedjeli na terasi i pili kafu, te da je supruga optuženog zatim otišla na česmu u dvorištu, i da su je tada vrijeđali četiri čovjeka, rođaci optuženog.

“Kada je Vesna, supruga optuženog pošla na česmu, u tom trenutku su naišla četiri čovjeka i počeli da je psuju. Početak svađe nisam vidio, jer su unuke optuženog vrištale i plakale, pa sam pokušavao da ih smirim i uvedem u kuću. Zoran Boljević je uzeo držalo od garnišle, lagano kao perce, krenuo prema njima i zamahnuo da ih udari. Promašio ih je, izgubio ravnotežu i pao. Zatim su ga trojica napala i počeli da ga udaraju... Posle je ušao u kuću za pištolj. Pokušao sam da ga zadržim, ali nisam uspio jer je krupniji od mene. Ova četvorica rođaka su otišla, a Zoran je pošao za njima. Kada je sustigao starijeg čovjeka, udario ga je, a zatim je taj stariji čovjek uzvratio i udario Zorana, koj je zatim potegao pištolj i pucao u njega (Slavko Boljević). Prišao je momak kojeg znam da se zove Leko, da pomogne ovom stariem čovjeku, pa je optuženi Zoran B. pucao i u njega. Potom se vratio ispred kuće, ispraznio pištolj i sjeo”, ukratko je ispričao svjedok.

Sudija Tabaš je zatim pročitao Fatićevu izjavu pred tužiocem, koji je detaljnije opisao sukob između četiri rođaka Boljevića, sa jedne i optuženog sa druge strane.

“Prethodni dan Zoran Boljević mi je pričao da je godinama imao sudski spor sa stricem”, naveo je svjedok.

“Toga dana, niko od ove četvorice nije ogradu na terasi kuće kod Zorana Boljevića. Kada je on zamahnuo da ih udario garnišlom i pao jer je izgubio ravnotežu, ova tri čovjeka su krenuli da ga udaraju. Ja i Vesna smo stali među njima. Rekao sam: “Nemojte ljudi” i oni su se povukli i stali. Vesna je rekla da je Zoran ušao u kuću za pištolj i ovi su pobjegli. Zoran je pošao za njima. Sa terase kuće, udaljeno stotinak metara, vidio sam da je Zoran B. udario pesnicom ovog starijeg čovjeka, a ovaj mu uzvratio udarac, a zatim je Zoran pucao u njega iz pištolja”, rekao je svjedok u tužilačkoj istrazi.

Odgovarajući na pitanja advokata Zorana Piperovića, branioca optuženog, Fatić je kazao da je njegov utisak da su ova četiri čovjeka kao da su došla da traže đavola, jer su bili agresivni i ljuti.

“Oni su u startu kidisali na Vesnu i vrijeđali je. Trojica su udarali Zorana, ali nisu jako, jer su međusobno smetali da mu priđu i udare ga. Nisu imali prostora da zamahnu”, tvrdi svjedok.

Optuženi Zoran Boljević je prigovorio njegovom svjedočenju.

“Netačno i neistinito je ispričao. Prigovaram u svemu što je rekao. Nemoguće je da nije vidio što se dešavao na terasi kuće, na dva-tri metra od svjedoka, a detaljno je vidio na 100 metara. Nisam uzeo garnišlu, već se radilo o drugom predmetu. Fatić nije mogao ovo da vidi sa terase kuće kada sam pucao. Dao je sraman iskaz. Svađa se dogodila na pragu, na svetinji”, tvrdi optuženi.

Prema navodima optužnice, Zoran R. Boljević je 22. avgusta 2016. godine oko 17,30 časova u neposrednoj blizini svoje kuće u Nikšićkoj ulici u Podgorici, nakon svađe, iz pištolja, ispalio hitac u Slavka Boljevića koji ga je pogodio u desni bočni trbušni predio, a zatim je ispalio i hitac koji je pogodio Aleksu Boljevića u lijevi slabinski predio. Okrivljeni je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju iz člana 144.

Bonus video: