Prednosti nošenja sočiva

Mladim ljudima se generalno preporučuju zbog dinamičnog života, jer pružaju mnogobrojne prednosti. Sočiva su zahvalna i za djecu od četvrte do pete godine koja imaju veliku razliku dioptrije
0 komentar(a)
Google sočiva za dijabetes, Foto: Beta/AP
Google sočiva za dijabetes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.06.2017. 14:14h

Trend nošenja sočiva umjesto naočara u poslednje vrijeme s razlogom raste. Dobro su dizajnirana i napravljena od savremenih materijala, tako da je broj osjetljivih osoba na njih zanemarljiv.

Pravi su izbor za sportiste i estradne zvijezde, jer ih ne remete u uobičajenim aktivnostima kao što je to slučaj kod nošenja naočara.

Mladim ljudima se generalno preporučuju zbog dinamičnog života, jer pružaju mnogobrojne prednosti. Sočiva su zahvalna i za djecu od četvrte do pete godine koja imaju veliku razliku dioptrije.

A da bi u potpunosti opravdala svoju svrhu, neophodno je da se prilikom njihovog korišćenja poštuju određene higijenske navike.

Prije postavljanja i skidanja sočiva, obavezno je pranje ruku. Za noćnu sterilizaciju koriste se određeni rastvori koji uništavaju bakterije sakupljene tokom dana.

Zbog stalno prisutnih aerozagađenja, sočiva moraju redovno da se skidaju i peru. Nije uputno da se tokom noći čuvaju u fiziološkim rastvorima, već u sredstvima za dezinfekciju, prenose Novosti.

Bonus video: