POKUŠAO DA UĐE U CRNU GORU

GP Dobrakovo: Uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ubistvo i tešku krađu u Belgiji

M.T. je nakon hapšenja priveden sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju koji je za njega donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora
65 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.06.2017. 10:29h

Pripadnici granične policije danas su po međunarodnoj potjernici izdatoj od Interpola Brisel, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, uhapsili M.T. (24) iz Beograda, državljanina Srbije.

"Međunarodna potjernica za M.T. raspisana je na osnovu evropskog naloga za hapšenje od 24. maja 2017. godine, izdatog od strane Prvostepenog suda u belgijskom gradu Antverpenu radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred ovim sudom, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i tešku krađu iz KZ Belgije. M.T. je osumnjičen da je učestvovao u teškoj krađi izvršenoj u stanu J.C. u gradu Zoersel u Belgiji, a J.C koji je i vlasnik stana je preminuo od zadobijenih povreda", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je M.T. je nakon hapšenja priveden sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju koji je za njega donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

"Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Belgije radi izručenja M.T. Belgiji", zaključuje se u saopštenju.