Odbojkašice se u Bijelom Polju spremaju za Evropsku ligu, Nešić priključio Milović i Šušić

U Evropskoj ligi naše dame će igrati u grupi B sa selekcijama Francuske, Ukrajine i Gruzije.
63 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 07.06.2017. 12:19h

Nakon dva dana odmora, po završetku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, odbojkašice Crne Gore okupile su se danas u Podgorici i otputovale za Bijelo Polje, gdje će se do 14. juna i puta za Gruziju pripremati za drugu ovogodišnju akciju, Evropsku ligu.

Ekipi koja je u Sofiji igrala drugu rundu kvalifikacija za SP, selektor Dragan Nešić je za pripreme za Evroligu priključio još dvije igračice - srednjeg blokera Mariju Milović, koja je prvu akciju propustila jer nije bila potpuno spremna nakon problema sa tetivom tokom uspješne sezone u Francuskoj (osvojen Kup), te tehničarku Mariju Šušić.

Ostalih 14 igračica koje konkurišu za Evropsku ligu su Evgenija Milivojević i Tamara Roganović, srednji blokeri Ana Otašević, Andrea Laković, Saška Đurović i Mina Dragović, korektori Nikoleta Perović i Elza Hadžisalihović, primači servisa Ksenija Ivanović, Jelena Cvijović, Iva Vujošević, Danijela Džaković i Dragana Peruničić, te libero Anja Pejović.

"Andrea Laković će biti oporavljena, uz Mariju Milović, imaćemo, sigurno, više kvaliteta na terenu", kaže selektor Dragan Nešić.

U najavi turnira u Sofiji, selektor Nešić je istakao da će kvalifikacije za SP za ekipi "mnogo značiti za sticanje iskustva i samopouzdanja pred Evropsku ligu". Na planu iskustva su naše seniorke puno dobile, ali je pitanje koliko su dobile i na samopouzdanju, jer su upisale četiri maksimalna poraza (Rumunija, Švajcarska, Bugarska, Turska) i maksimalnu pobjedu od Kosova.

"Rezultatski to nije bio dobar turnir za nas. Ali, smo sa ovog turnira dobili to što nam je trebalo, a to je je izuzetno važno iskustvo, te jedan nivo odbojkaški koji smo vidjeli protiv Turske i Bugarske, što će nam poslužiti za naš budući rad i buduće pripreme. Tehnički i taktički u ovom trenutku nismo kao sve ostale reprezentacije, ali me raduje pogotovo u posljednoj utakmici proitv Turske da smo nakon četiri odigrane utakmice malo bolje stajali u terenu, bili bolje organizovani", ističe Nešić.

U Evropskoj ligi naše dame će igrati u grupi B sa selekcijama Francuske, Ukrajine i Gruzije.

"U Evropskoj ligi su ekipe na našem nivou. Obavezni su bolji rezultati i mnogo više pobjeda nego u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", zaključio je crnogorski selektor.

Igraće se dva turnira u grupi, a domaćin prvog turnira je Gruzija (16 – 18. jun), a drugog Francuska (23 – 25. jun).

Plasman na finalni turnir u konkurenciji odbojkašica izboriće prvoplasirane ekipe iz grupa i domaćin finalnog turnira.

U slučaju da ne bude organizatora finalnog turnira, polufinale i finale će se igrati u dva meča, kod kuće i u gostima, i u tom slučaju plasman u polufinale izboriće prvoplasirane selekcije i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.

Bonus video: