ZBOG NAKNADE MATERIJALNE ŠTETE

Bajčetić podnio tužbu protiv države

Bajčetić dodaje da će njegovi pravni zastupnici u narednom periodu pokrenuti postupak protiv države, odnosno MUP-a i za naknadu nematerijalne štete i duševnih bolova "koje sam pretrpio kritičnog jutra kada sam pretučen prilikom hapšenja iako nisam pružao otpor"
94 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.06.2017. 09:05h

Odbornik DF u Skupštini Glavnog grada i član predsjedništva PzP Nikola Bajčetić podnio je tužbu protiv države Crne Gore radi naknade materijalne štete.

Kako je naveo u saopštenju tužbu je podnio protiv Ministarstva unutrašnjih poslova zbog štete koju je pretrpio kao vlasnik vozila prilikom protesta 17. oktobra 2015. godine ispred Skupštine Crne Gore, tokom razbijanja protesta DF-a.

"Tog jutra, prilikom mog hapšenja, me je pretuklo 20 uniformisanih lica, pripadnika Posebne jedinice policije (PJP) i Interventne jedinice policije (IJP) i tada su, bez ikakvog povoda, prekoračili svoja službena ovlašćenja, na način što su upotrebom službenih palica, isti oštetili moje vozilo. Postupajući po naredbi ODT-a Podgorica, sudski vještak iz oblasti mašinske saobraćajne struke struke izradio je Nalaz i mišljenje povodom utvrđivanja i procjene visine nastale štete na mom predmetnom vozilu. U zaključku nalaza i mišljenja je konstatovano da štetu na mom vozilu treba riješiti kao totalnu", saopštio je Bajčetić.

Dodaje da je postupanje službenika policije prema njemu bilo predmet ispitivanja Savjeta za građansku kontrolu rada policije i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

"Navadeni organi su saglasno utvrdili da je u konkretnom slučaju nesporno došlo do prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika koji su mi službenom palicom uništili vozilo. Na žalost, moram konstatovati da ni nakon skoro dvije godine, ODT Podgorica, nije uspjelo da pronađe uniformisane kriminalce koji su me pretukli, te da je slučaj navodno još uvijek u izviđaju, i da se nailazi na sabotiranje od strane Uprave policije ka ODT-u, što šalje jasnu sliku javnosti da selektivna pravda i politika dvostrukih aršina u Crnoj Gori i te kako dominira, a ovo iz razloga što u, konkretno mom slučaju, u predmetu đe sam bio okrivljen, sam se uredno sam javio na izvršenje u ZIKS-u i odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca,a koja je bila proizvod političke presude, dok sa druge strane, nije se uradilo NIŠTA povodom slučaja đe sam oštećen".

Bajčetić dodaje da će njegovi pravni zastupnici u narednom periodu pokrenuti postupak protiv države, odnosno MUP-a i za naknadu nematerijalne štete i duševnih bolova "koje sam pretrpio kritičnog jutra kada sam pretučen prilikom hapšenja iako nisam pružao otpor".