Bar: Policija razoružala Mrdaka

Mrdak je prema policijskoj evidenciji blizak klanu pokojnog Armina Muše Osmanagića
860 pregleda 0 komentar(a)
Pištolj CZ 99, municija, Foto: Uprava policije
Pištolj CZ 99, municija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.06.2017. 19:49h

Barska policija razoružala je danas Jovana Mrdaka (21) koji je prema policijskoj evidenciji blizak klanu pokojnog Armina Muše Osmanagića.

Mrdak nije uhapšen, jer je tužilaštvo naložilo da se protv njega krivična prijava podnese u redovnom postupku.

Inspektori su Mrdaka kontrolisali na šetalištu ispred kafića "Barka" i kod njega pronašli pištol "CZ 99" i 11 metaka za koje nije posjedovao dozvolu.

"Barska policija je danas privela J.M. (21) iz Bara, kod kojeg su prethodno pronašli I oduzeli pištolj sa 11 metaka u okviru u ilegalnom posjedu. Službenici CB Bar su, raspolažući operativnim saznanjima da se J.M. kreće naoružan, pronašli ovo lice i izvršili njegovu kontrolu na šetalištu u Šušnju. Prilikom kontrole policijski službenici su u u njegovoj torbici pronašli i oduzeli pištolj "CZ" 99, cal. 9 mm, sa obrušenim fabričkim brojem u, u čijem se okviru nalazilo 11 metaka", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se krivična prijava protiv J.M. podnese u redovnom postupku.

Iz policija su rekli i da će pištolj biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: