Izložba malih-velikih umjetnika: Prikazani radovi 60 učesnika u raznim tehnikama

Svoje likovne radove na izložbi predstavili su polaznici starosti od četiri do 21 godine
0 komentar(a)
atelje Dado izložba učenika, Foto: Svetlana Mandić
atelje Dado izložba učenika, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.06.2017. 12:04h

U galeriji "Forum" u Nikšiću organizovana je peta godišnja izložba malih-velikih umjetnika ateljea "Dali" na kojoj je svoje radove publici predstavilo oko 60 učesnika.

"U pitanju su različite tehnike, malo drugačije i neobičnije, a radove su predstavili polaznici starosti od četiri do 21 godine. Presrećna sam jer ovdje se pokazuje moj rad, a njihov talenat i ljubav", kazala je prof. Budimirka Dubretić, koja je prije pet godina atelje u kome je stvarala pretvorila u umjetničku radionicu.

"Pojedini rastu uz atelje 'Dali'. Svake godine po jedan - dva naša polaznika upiše Srednju umjetničku školu, imamo i one koji upišu Akademiju na Cetinju, kao i polaznike na diplomskim studijama u Češkoj", ne bez ponosa kazala je Dubretić.

Mali jubilej, pet godina uspješnog rada, bio je prilika da „Mali-veliki umjetnici“, kako je i nazvana izložba, pokažu sugrađanima što su to naučili za godinu. A, sudeći prema izloženim radovima, naučili su mnogo.

"Budimirka je polaznicima udahnula ljubav prema vještini pokreta, skladu i harmoniji boja, estetici, toplini kolorita i svemu što je potrebno da oni iz svoje duše i mašte pretoče u vizije na crtež, na slikarsko platno i da se po njima razigraju i iskažu emocije prezentujući ih u očima posmatrača", kazala je pjesnikinja Gordana Sarić, otvarajući izložbu.

Prema njenim riječima Dubretić, koja radi kao profesorica likovne umjetnosti u Osnovnoj školi „Luka Simonović“ u Nikšiću, zna da probudi kreativnost kod učenika, da je oživi i usmjeri ka cilju i izrazu, pa zato i ne čudi što brojni njeni učenici dobijaju mnoge nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Bonus video: