Kako se nositi s konfliktima u braku ili vezi?

Konflikte u spavaćoj sobi, posebno prije spavanja svakako bi trebalo izbjegavati pa imajte to na umu i nemojte započinjati ozbiljne razgovore s partnerom dok ste u krevetu
1 komentar(a)
svađa, Foto: Shutterstock
svađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.06.2017. 17:14h

Vremena se mijenjaju i danas od odnosa očekujemo mnogo više, a često od partnera tražimo i neke gotovo nemoguće stvari. Zbog sve većih potreba, zahtjeva i želja, u odnosima se sve češće javljaju konflikti koji, ne riješe li se na vrijeme, mogu dovesti do problema koji će na kraju rezultovati raskidom odnosno razvodom. Nije ni čudo da danas svaki treći brak završava razvodom.

Rasprave o određenim temema o kojima se vaša mišljenja s partnerom razlikuju nikad nisu ugodne nijednoj strani, no uz malo pažnje možete ih učiniti mnogo ugodnijim i manje žestokim. Savjetnica za odnose i psihoterapeutkinja Teri Orbuk otkriva nekoliko vrlo važnih savjeta o tome kako se nositi s konfliktima u braku…

Pažljivo birajte svoje riječi

Dok vodite razgovor s partnerom, ne želite li svađu, trebali biste pažljivo birati svoje riječi. Naime, često kad smo usred žestoke rasprave kažemo nešto radi čega nam je kasnije žao. Zato dobro promislite o svemu što ćete reći kad razgovarate s partnerom o ozbiljnim temama i izbjegavajte koristiti riječi kao što su “uvijek” ili “nikad”. S takvim nepobitnim riječima partnera dovodite do bezizlazne situacije u kojoj će se on samo povući ili pak biti još više iznerviran.

Posvetite se rješavanju problema

Sljedeći put kad poželite razgovarati s partnerom o nečemu što vas nervira, započnite razgovor preko telefona, maila ili poruke. Kažite mu o čemu želite razgovarati i kako se osjećate u vezi s tim. Zatim ga zamolite možete li nakon što dođe kući ili neki drugi dan u nedelji razgovarati o tome što vas muči. Na taj će se način on pripremiti za razgovor i imati vremena da razmisli o svemu pa rasprava sigurno neće biti tako žustra kao što bi vjerovatno bila u slučaju da ste ga uhvatili nespremnog za takve razgovore.

Nemojte iznositi svoje argumente u spavaćoj sobi

Konflikte u spavaćoj sobi, posebno prije spavanja svakako bi trebalo izbjegavati pa imajte to na umu i nemojte započinjati ozbiljne razgovore s partnerom dok ste u krevetu. Vaša spavaća soba trebalo bi da bude neutralna zona. Želite li imati seks pomirenja, samo kažite kako vam je žao ili da ćete se potruditi oko svog ponašanja, prenosi Žena.rtl.

Bonus video: