ODBOJKA: SVJETSKA LIGA

Lekcija Estonaca, Crna Gora sa dvije pobjede ide u Tunis

0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.ch
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.ch
Ažurirano: 04.04.2019. 22:52h

Da li je umor učinio svoje, ili je, jednostavno, u pitanju slabiji kvalitet u odnosu na protivnika, tek Estonija je očitala lekciju našim odbojkašima, na zatvaranju prvog od dva turnira trećeg divizije Svjetske lige - Estonci su slavili sa ubjedljivih 3:0 (25:18, 25:16, 25:13) i upisali drugu pobjedu u Bijelom Polju.

Estonija je drugi put u 10 dana pobijedila Crnu Goru, nakon maksimalnog trijumfa u Talinu, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali je tada mnogo teže došla do pobjede, jer je sva tri seta dobila na razliku. Naša selekcija je u ovom meču bila slabija i za povrijeđenog Vojina Ćaćića...

"Težak poraz, Estonija je odigrala izvanredno, 100 posto. Dominirali su na servisu, poslije toga u bloku i odbrani. Dosta težak završetak turnira, ali smo dobili prve dvije utakmice. Jednostavno, vidio sam šta većina igrača može da napravi, a za sljedeći turnir sam promijenio dva igrača pa ću vidjeti sve igrače koje imam na raspolaganju", rekao je nakon meča selektor Bašić.

Izabranici Veljka Bašića su, tako, propustili priliku da izvuku maksimum sa turnira na kojem su bili domaćini i na kojem su u prva dva kola upisali pobjede protiv Tunisa (3:2) i Kineskog Tajpeha (3:1).

Ovako, na polovini takmičenja po grupama, Crna Gora, Tunis i Estonija imaju po dvije pobjede i poraz, s tim da Tunis ima dva boda više od naše selekcije i Estonije, a iduće sedmice će biti domaćin drugog turnira, na kojem će naša selekcije igrati ponovo sa Tunisom i Kineskim Tajpehom, dok će treći rival na tom turniru biti Kazahstan.

Finalni turnir treće divizije igra se od 16. do 18. juna, a na njemu će, pored domaćina, koji će naknadno biti poznat, igrati i tri najuspješnije selekcije od ukupno 12, poslije dva vikenda, odnosno šest utakmica po reprezentaciji.

Crna Gora - Estonija 0:3 (18:25, 16:25, 13:25)

Bijelo Polje - Dvorana: „Nikoljac”. Gledalaca: 200. Sudije: Adler (Mađarska) i Olenjik (Rusija). Poeni iz napada: Crna Gora 21, Estonija 37. Poeni iz bloka: Crna Gora 2, Estonija 13. Poeni iz servisa: Crna Gora 1, Estonija 6. Greške: Crna Gora 20, Estonija 23.

Crna Gora: Minić 3, Dabović 2, Babić 5, G. Ćuk 1, Radonić, Lakčević (libero 1), Bojić 7, Radunović, B. Ćuk, Milić, Vukašinović 5, Ječmenica 1, Ćulafić, Popović (libero 2).

Estonija: Trejal, Krek 9, K. Tobal 2, Tepan, Alik, Taht 18, Losnikov (libero 2), Veno 10, Kolo 6, A. Tobal, Rikberg (libero 1), Radik, Tamema 11, Aganits.