Budućnost i Bar pobijedili u katama u Prištini, Omladincu srebro i bronza u borbama

Četiri medalje za dvije crnogorske ekipe na posljednjem, 15. Prvenstvu evropskih regija
0 komentar(a)
Kata tim Budućnosti, Foto: Facebook
Kata tim Budućnosti, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.06.2017. 13:09h

Na posljednjem 15. jubilarnom regionalnom prvenstvu Evrope, crnogorske ekipe osvojile su četiri medalje - dvije zlatne, srebro i bronzu.

Ženski kata tim ekipe Montenegro 2, za koji su nastupile karatistkinje Budućnosti, osvojio je zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji.Izabranice trenera dr Nele Tatar, Biserka Radulović, Mia Roganović i Jovana Marić su u finalu jednoglasno sa 5:0 savladale ekipu rumunskog Bukurešta.

Zlato je pripalo i kadetsko-juniorskom kata timu Montengero 2, za koji su nastupile članice KK Bar Aleksandra Mijovic, Ivana Bujković i Sara Raković.

Srebro je u borbama seniorki pripalo ekipi Montenegro 1, za koji su nastupile članice podgoričkog Omladinca Marina Raković, Ana Drašković, Jelena Maksimović i Dragana Konjević, dok su njihove kolege iz kluba i ekipe bili bronzani (Vladimir Jović, Vuk Popović, Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović i Lazar Kukuličić).

Najžešća konkurencija bila je u borbama muških ekipa, gdje je Omladinac poražen od pobjednika, državne selekcije Makedonije sa 2:1. Druga naša ekipa u borbama, koju su sačinjavali karatisti Budućnosti i Bara, izgubila je od selekcije Kosova u prvom meču.

Težak posao imala je ženska ekipa u borbama Omladinca, koje je u konkurenciji 13 ekipa u finalu izgubila od respektabilne državne selekcije Švajcarske sa 2:1.

A kata tim Budućnosti je sa dvije pobjede u konkurenciji četiri ekipe došao do zlata. Bila je to osma medalja Budućnosti na ovim takmičenjima, od bronze muške ekipe u borbama na 1. Prvenstvu evropskih regija u španskom Ovijedu, ali prva zlatna u katama.

"Ovo je za nas bilo najvažnije takmičenje u ovoj godini, pripreme za ovo prvenstvo smo počeli još u januaru. Mislim da smo više nego zasluženo osvojili zlatnu medalju. I što je najvažnije ovaj tim je pokazao veliki potencijal i više sam nego ubijeđena da će u narednom periodu potvrditi svoj kvalitet i osvajati medalja na svim takmičenjima", kazala je Tatar

Mlade karatistkinje Bara u ekipi Montenegro 2, slavile su u konkurenciji pet ekipa.

Bonus video: