Šoškiću i Konataru određen pritvor do 30 dana, Knežević na slobodi

Nikoli Kneževiću iz Plava, kojem se na teret stavlja krivično djelo neprijavljivanje izvršenja krivičnog djela, pritvor je ukinut
106 pregleda 2 komentar(a)
Marko Šoškić, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Šoškić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.06.2017. 17:23h

Sutkinja za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac saslušala je danas Marka Šoškića (24) iz Plava i Aleksandra Konatara (35) iz Bijelog Polja osumnjičene za ubistvo starice Gordane Dašić (84) iz Brezojevice kod Plava i nanošenje teških tjelesnih povreda njenom suprugu Vuku. Njima je stavljeno na teret krivično djelo teško ubistvo iz koristoljublja.

Nakon saslušanja sutkinja Rakonjac im je odredila pritvor do 30 dana.

Oni u Tužilaštvu nijesu priznali djelo koje ime se stavlja na teret, ali su priznali da su učestvovali u pljački, kao i da su vezali starce kako bi ih zaplašili da ne krenu za njima i da lakše uzmu novac.

Njihovom pomagaču Nikoli Kneževiću iz Plava, kojem se na teret stavlja krivično djelo neprijavljivanje izvršenja krivičnog djela, pritvor je ukinut.

Knežević je ispričao u Tužilaštvu da je znao da prikrivanjem zločina podliježe krivičnoj odgovornosti, ali da nije želio da prijavi slučaj zbog lične sigurnosti, kako ne bi došao pod udar zakona.

Zločin u plavskom selu Brezojevice rasvijetljen je par sati nakon što su, kako se vjeruje, Šoškić i Konatar provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga teško povrijedili.

Šoškić je uhapšen u rodnom selu, a Konatar dok je pokušavao da napusti teritoriju Crne Gore.

Bonus video: