Jedan brat napao drugi ubo nožem

Nedžad Šabanović ne želi pomirenje sa braćom Gordanom i Nemanjom Vukojičić
211 pregleda 1 komentar(a)
Gordan Vukojičić, Foto: Jadranka Ćetković
Gordan Vukojičić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.06.2017. 09:49h

Bjelopoljac Nedžad Šabanović kazao je da je prije nego što ga je Gordan Vukojičić ubo nožem u grudi, na njega nasrnuo njegov brat Nemanja.

On je to izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu u nastavku suđenja Gordanu Vukojičiću zbog pokušaja ubistva, a Nemanji Vukojičiću i Rešadu Baliću zbog učestvovanja u tuči.

„Kada je meni nepoznati vozač kod kafane „Srce“ pokušao da prođe prvi ulicom, iako je na njegovoj strani bila prepreka u vidu 4-5 automobila, povukao sam se nazad da prođe, ali sam ga u mimoilaženju pitao da li zna da imam prednost i da treba ponovo da polaže vozački ispit. Kada sam se zajedno sa Rešadom Balićem dovezao do kuće mog brata Muzafera čuo sam galamu i vidio dva lica kako mi prilaze. Pitao sam: 'Šta hoćete momci' i pokušao da se povučem. Nakon što je prvi napao Nemanja, prišao mi je Gordan i mi smo počeli da se čupetamo i udaramo. Tada sam osjetio ubod nožem u grudi, poklekao na koljena i dohvatio ga za vrat, braneći se od daljih napada“, ispričao je Šabanović.

On je rekao da je bio iznenađen što su oni uopšte došli i da se nije spremao ni za kakvu tuču, dodajući da nakon svega ne želi pomirenje sa Vukojičićima.

Njegov brat Muzafer rekao je da nije vidio kada je Gordan ubo nožem njegovog brata, ali da je čuo kada je on povikao: „Ovaj me ubode nožem“. Muzafer nije mogao da se sjeti koji od muškaraca ga je udario stolicom po glavi.

Sejdo Pepeljak, ispred čije kuće je Nedžad ranjen, nije vidio sam događaj, a kada je nakon galame izišao ispred kuće Nedžad je već bio ranjen i mnogo je krvario.

Prema optužnici, braća Vukojičić su automobilom “opel astra”, nakon prepirke oko prvenstva prolaza pošli do kuće Muzafera Šabanovića, u jednoj sporednoj ulici u Rasovu, gdje se Šabanović “landroverom”, luksemburških registarskih oznaka, zaustavio. Zatim je u dvorištu kuće Sejda Pepeljaka došlo do svađe i tuče. Balić je udario Gordana pesnicom po licu, nakon što se ovaj zaputio prema njemu.

Između njih je stao Šabanović i tada je Gordanov brat Nemanja prišao Nedžadu Šabanoviću. Dok su njih dvojica gurali i čupali prišao je Gordan i u predjelu grudi ubo Nedžada, koji je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Bonus video: