Priznao da je učestvovao u pljački, ne priznaje ubistvo

Noć ranije, on je pred državnom tužiteljkom Milicom Rmandić tvrdio da nije vezao starce, dok je danas priznao da jeste, ali da su samo željeli da ih zaplaše
83 pregleda 5 komentar(a)
Marko Šoškić, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Šoškić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.06.2017. 15:56h

Marko Šoškić (24) iz Plava, osumnjičen za teško ubistvo iz koristoljublja 84. godišnje starice Gordane Dašić i pokušaj ubistva njenog supruga Vuka, nije priznao ubistvo, ali jeste učestvovanje u pljački, saznaju "Vijesti".

Šoškić je ponovo saslušan na njegov izričiti zahtjev. Noć ranije, on je pred državnom tužiteljkom Milicom Rmandić tvrdio da nije vezao starce, dok je danas priznao da jeste, ali da su on i drugi osumnjičeni Aleksandar Konatar (35) samo željeli da ih zaplaše.

Tužiteljka Rmandić odredila je preksinoć 72. časovno zadržavanje Šoškiću i Konataru, dok je Nikoli Kneževiću iz Plava, kojem se na teret stavlja krivično djelo “neprijavljivanje izvršenja krivičnog djela” , ukinut pritvor.

Knežević je ispričao u Tužilaštvu da je znao da prikrivanjem zločina podliježe krivičnoj odgovornosti, ali da nije želio da prijavi slučaj zbog lične sigurnosti, kako ne bi došao pod udar zakona.

Tužilaštvo je naložilo i DNK vještačenje tragova izuzetih u kući Dašića, pomoću kojih će biti utvrđeno na koji način su mladići ušli u kuću, njihov kontakt sa stvarima i oštećenima, kao i da bi se isključila umiješanost drugih lica.

Zločin u plavskom selu Brezojevice rasvijetljen je par sati nakon što su, kako se vjeruje, Šoškić i Konatar provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga povrijedili.

Šoškić je uhapšen u rodnom selu, a Konataru su lisice na ruke stavljene dok je pokušavao da napusti teritoriju Crne Gore.

Policija je kod jednog od njih pronašla novac na kom su bili tragovi krvi

Bonus video: