Odluka Ministarstva kulture: Novac Muzeju i Muzičkom centru

Muzički centar će 20.000 eura dobiti za međunarodna gostovanja Crnogorskog simfonijskog orkestra tokom 2017. godine dok će 30.000 eura Muzički centar dobiti za nabavku koncertnih klavira u opštinama Pljevlja i Bijelo Polje
119 pregleda 1 komentar(a)
Janko Ljumović, Foto: Gov.me
Janko Ljumović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.06.2017. 13:52h

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici na predlog Ministarstva kulture odobrila preusmjeravanje sredstava sa Ministarstva kulture, u iznosu od 110.000 eura, na Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru i Muzički centar Crne Gore. Navedena sredstva će se preusmjeriti iz budžeta Ministarstva kulture projektovanog za podršku manifestacijama i festivalima od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

“Shodno predlogu Minstarstva kulture Pomorskom muzeju Crne Gore, kao instituciji koja se bavi čuvanjem kulture, pomorske baštine Boke kotorske i crnogorskog primorja, biće uplaćeno 30.000 eura, za unapređenje rada, izradu uniformi i ostalih elemenata koji obezbjeđuju održivost i praktikovanje nematerijalnog kulturnog dobra, Bokeljske mornarice, kazao je ministar Janko Ljumović. On je istakao da su sredstva Muzičkom centru Crne Gore opredijeljena po dva osnova.

Muzički centar će 20.000 eura dobiti za međunarodna gostovanja Crnogorskog simfonijskog orkestra tokom 2017. godine dok će 30.000 eura Muzički centar dobiti za nabavku koncertnih klavira u opštinama Pljevlja i Bijelo Polje, čime će se stvoriti uslovi za unapređenje muzičkog života i repertoara u tim sredinama, a time i doprinijeti ravnomjernom razvoju kulture na teritoriji Crne Gore, obrazložio je odluku ministar Ljumović.

Bonus video: