DIREKTNO: Koliko su zaštićeni zviždači u Crnoj Gori

Gosti emisije su: Mirjana Drašković, glavna veterinarska inspektorka, Ana Novaković, direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i Mladen Tomović, koordinator sektora za prevenciju korupcije u Agenciji za sprječavanje korupcije
2 komentar(a)
Direktno, Foto: TV Vijesti
Direktno, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 04.06.2017. 14:22h

Zašto je od osnivanja Agencije za sprječavanje korupcije status zviždača dobilo tek troje ljudi koji su prijavili zloupotrebe na svom radnom mjestu? Zašto taj status i zaštitu nijesu uspjeli da dobiju oni koje javnost odavno prepoznaje kao zviždače, poput glavne veterinarske inspektorke Mirjane Drašković koja u kontinuitetu upozorava na probleme u kontroli hrane? Šta je sa zviždačima kojima je Agencija odobrila taj status i da li to rješava njihove probleme?

Kolike su žrtve koje zviždači podnose u Crnoj Gori? Kakve sve pritiske trpe i kako ih vidi okolina? Treba li mijenjati zakonodavni okvir koji uređuje njihovu zaštitu? Kakva su uporedna iskustva?

Ovo su neka od pitanja na koja će Direktno tražiti odgovore u nedjelju u 20 h na TV Vijesti.

Gosti emisije su: Mirjana Drašković, glavna veterinarska inspektorka, Ana Novaković, direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i Mladen Tomović, koordinator sektora za prevenciju korupcije u Agenciji za sprječavanje korupcije.

Talk show "Direktno" je na programu u nedjelju od 20 časova na TV Vijesti.

Ova emisija je realizovana kroz partnerstvo TV Vijesti i NVO MANS u okviru projekta "Kredibilni i profesionalni mediji u službi EU integracija" koji je podržan od strane Evropske unije.

Bonus video: