Popović tvrdi da nije otela Poturaka: Mahinalno ga zaključala kad je došao kamataš

Branilac Podgoričanke, advokat Velibor Marković ocijenio je da su navodi krivične prijave tendenciozni i netačni i da se radi o banalnom nesporazumu, koji je predstavljen kao navodna otmica
1658 pregleda 9 komentar(a)
Velibor Marković, Foto: Vijesti
Velibor Marković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 02.06.2017. 06:38h

Podgoričanka Milica Popović (37) tvrdila je pred tužiteljkom Snežanom Šišević da nije otela Feha Poturaka (58), već da ga je mahinalno zaključala u svom stanu.

Popović je juče uhapšena je zbog sumnje da je otela Feha Poturaka.

Navodno, svog prijatelja ostavila je zaključanog kada je ispred njenog ulaza došao kamataš koji joj je tražio novac i prijetio joj.

Popovićevoj je određeno zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je otela državljanina Australije i tražila mu 11.000 eura.

Policija je Poturaka pronašla otetog u stanu koji Popovićeva iznajmljuje. Tvrde da mu je, nakon što ga je zaključala, tražila novac.

Branilac Podgoričanke, advokat Velibor Marković ocijenio je da su navodi krivične prijave tendenciozni i netačni i da se radi o banalnom nesporazumu, koji je predstavljen kao navodna otmica.

Marković je kazao da je Popovićeva pred tužiteljkom objasnila da Poturaka zna od ranije i da je i ranije prijateljski boravio u njenom stanu. Dodao je da je iskazima okrivljene i oštećenog razjašnjeno da se ne radi o otmici.

Advokat tvrdi da se Poturak tokom saslušanja izvinio Popovićevoj, da nije postavio odštetni zahtjev niti se pridružio krivičnom gonjenju.

“Rekao je i da ga je zvala više puta, jer je brinula za njega, ali da je vidio da je neko zadržava i ne dozvoljava joj da se vrati... Da ne smatra da je bio otet...već da je očigledno bio u stanju panike, jer je klaustrofobičan, pa je iz tih razloga zvao policiju. Po meni, jedna malo i smiješna situacija predstavljena je kao navodna otmica, o čemu nema govora, niti su to sinoć potvrdili okrivljena, ni oštećeni”, kazao je advokat.

Bonus video: