Ubica bježao sa krvavim parama

Šef Sektora kriminalističke policije Enis Baković juče je kazao da su tokom istrage prikupljeni materijalni i personalni dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da su Šoškić i Konatar počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a Knežević krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioc
221 pregleda 23 komentar(a)
Knežević, Foto: Jadranka Ćetković
Knežević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.06.2017. 05:36h

Marko Šoškić (24) iz Plava i 11 godina stariji Aleksandar Konatar (35) iz Bijelog Polja osumnjičeni su za svirepo ubistvo 84-godišnje Gordane Dašić i pokušaj ubistva njenog supruga Vuka.

Policija tvrdi da su imali i pomagača - Nikolu Kneževića iz Plava, koji je takođe uhapšen.

Zločin u plavskom selu Brezojevice rasvijetljen je par sati nakon što su, kako se vjeruje, Šoškić i Konatar provalili prije tri noći u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga povrijedili.

Šoškić je uhapšen u rodnom selu, a Konataru su lisice na ruke stavljene dok je pokušavao da napusti teritoriju Crne Gore.

Policija je kod jednog od njih pronašla novac na kom su bili tragovi krvi.

Šef Sektora kriminalističke policije Enis Baković juče je kazao da su tokom istrage prikupljeni materijalni i personalni dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da su Šoškić i Konatar počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a Knežević krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca.

Policija je juče na konferenciji za medije saopštila da je Konatar od ranije poznat policiji i da je Šoškić pripadnik redarske službe Demokratskog fronta.

“Rodom iz Bijelog Polja on ima dosije i on je osuđivan koliko su me obavijestili pred pravosudnim organima Republike Srbije zbog teških krađa. Za ovo drugo lice koje je iz Plava ja nemam zaista nijedan podatak da ima kriminlani dosije”, kazao je rukovodilac bjelopoljskog Višeg tužilaštva Rifat Hadrović.

Policija je juče saopštila da sumnjaju da su Šoškić i Konatar sa umišljajem i iz koristoljublja ubili Gordanu Dašić, teško povrijedili njenog supruga Vuka, a potom iz njihove kuće ukrali oko 600 eura i pušku, nakon čega su pobjegli.

“Policijski službenici su kod jednog od osumnjičenih pronašli veći dio otuđenog novca, a takođe pronađena je i otuđena puška. Osim toga, pronađeni su i izuzeti predmeti i tragovi za koje se sumnja da su u vezi sa izvršenjem krivičnog djela. Sve navedeno će biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je iz policije.

Istražitelji nijesu mogli da preciziraju ko je od osumnjičenih ubio Gordanu Dašić.

Pojasnili su da u ovoj fazi postupka ne mogu dati preciznije informacije, ističući da je istraga u toku.

Izvori bliski istrazi tvrde da inspektori vjeruju da Šoškić i Konatar nijesu sami provalili u kuću Dašića, već da je napadača bilo više - da su jedni pretresali kući, dok su drugi istvoremeno svirepo mučili i ubili Gordanu i pokušali da ubiju i njenog muža.

Sličnu priču policijskim inspektorima ispričao je i povrijeđeni starac. On je to navodno rekao i bliskim rođacima, kod kojih se sklonio nakon što je došao svijesti poslije odlaska pljačkaša. Isti izvor saopštio je “Vijestima” da je Vuk rekao da je vidio dva napadača koja su nakon provale vrata najprije nasrnula na njega. Kazao je da bi ih čak i prepoznao. Starac ih je opisao kao jednog višeg i drugog nižeg rasta.

Njih dvojica su njega udarcima onesvijestili i ostavili, vjerovatno misleći da je mrtav, pa zatim skupa sa drugim saučesnicima nastavili da muče staricu i vrše premetačinu kuće.

Gordana je, kako se vjeruje, ugušena krpom koja joj je ugurana u usta da ne bi dozivala u pomoć, ali će tačan uzrok smrti biti ustanovljen nakon obdukcije.

Kada je došao svijesti, Vuk je zatekao mrtvu suprugu i pokidane telefoneske žice, nakon čega se uputio do prvih komšija i rođaka, odakle je pozvao policiju.

Osumnjičeni su juče saslušani u tužilaštvu, nakon čega im je određeno zadržavanje.

Šoškićev branilac, advokat Rešad Muzurović kazao je da njegov branjenik ne priznaje da je učestvovao u izvršenju krivičnog djela.

Bonus video: