Bez Ćaćića u Svjetskoj ligi, Radunović među 14 odabranih

Mjesto Ćaćića u 14 odabranih zauzeće Balša Radunović, koji nije bio u sastavu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.
75 pregleda 0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Boris Pejović
Vojin Ćaćić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.06.2017. 14:38h

Odbojkaši Crne Gore sjutra u Bijelom Polju počinju treći nastup u trećoj diviziji Svjetske lige, rivali u dvorani "Nikoljac" su Tunis, Kineski Tajpeh i Estonija, koja je bila protivnik i u nedavnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (u Talinu je bilo 3:0 za domaćina).

Izabranici Veljka Bašića, međutim, ovogodišnje takmičenje dočekaće oslabljeni, neigranjem kapitena Vojina Ćaćića, zbog povrede ramena desne ruke...

"Najveći problem je Ćaćić koji zbog povrede neće biti na ovom turniru, a ni na sljedećem", rekao je selektor Crne Gore Veljko Bašić na današnjoj konferenciji za novinare u Bijelom Polju, povodom početka turnira u ovom gradu.

"Imam problem sa ramenom, upalila se tetiva bicepsa. U Talinu sam odigrao pod tabletama, ali nisam mogao više da izdržim. Moram to da zaliječim", rekao je Ćaćić za „Vijesti”.

Mjesto Ćaćića u 14 odabranih zauzeće Balša Radunović, koji je imao veoma dobru sezonu u španskom Teruelu, ali koji nije bio u sastavu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (dio priprema je preskočio jer je, uz dogovor sa selektorom, bio na probi u Južnoj Koreji).

Ostatak ekipe je ostao nepromijenjen, pa će pored Radunovića, na turniru u Bijelom Polju, od petka do nedjelje, igrati tehničari Simo Dabović i Nikola Radonić, primači servisa Marko Bojić, Božidar Ćuk i Marko Vukašinović, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, srednji blokeri Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić, te libera Nikola Lakčević i Ljubomir Popović.

Naša selekcija će u prvom meču igrati sa Tunisom, sa kojim je već igrala tri puta u prethodne dvije godine uj ovom takmičenju. Pretprošle sezone je dobila oba duela u grupi, prošle je poražena sa 3:2, u jedinom meču.

Tunižani, dakle, nisu nepoznanica Crnoj Gori, ali ni selektoru Bašiću, koji je nekada vodio tu selekciju.

"Tunis jako dobro poznajem, jer sam je vodio prije 4-5 godina. To su uglavnom igrači koji su tek ulazili u tim dok sam ja bio tamo, tako da poznajem njihove kvalitete. Jako su dobar tim, koji igra više evropsku odbojku, neki od igrača igraju u Francuskoj. U svakom smislu čeka nas težak zadatak, teška utakmica, ali ponavljam ostajem optimista jer smo u Estoniji pokazali da imamo kapaciteta da dobijemo tu prvu utakmicu", dodaje Bašić.

Italijanski stručnjak na klupi Tunisa, Antonio Đakobe ističe da je ovo prvo takmičenje u godini za njegovu selekciju.

"Počeli smo da se pripremamo prije dvadesetak dana. Znamo da nas očekuju teški protivnici, kao što je naš prvi protivnik Crna Gora, koja ima jako dobar tim. Takođe, ovo će nam poslužiti i kao test, da vidimo koliki su naši kapaciteti i koliko možemo na ovom takmičenju”, rekao je Đakobe.

Nakon tunira u Bijelom Polju, sedmicu kasnije Tunis je organizator drugog turnira, a osim domaćina i Kinesko Tajpeha, Crna Gora igraće i za Kazahstanom.

Finalni turnir treće divizije odigraće se od 16. do 18. juna, a na njemu će, pored domaćina, koji će naknadno biti poznat, igrati i tri najuspješnije selekcije od ukupno 12, poslije dva vikenda, odnosno šest utakmica po reprezentaciji.

"Očekujem prolaz u finale, jedino što brine jesu povrede igrača", ističe crnogorski selektor.

Crna Gora je prošle sedmice u Talinu odigrala pet utakmica u kvalifikacijama i upisala dvije pobjede (Mađarska, Kosovo) i tri poraza (Rusija, Estonija, Rumunija).

"Lično nisam zadovoljan rezultatom, međutim zadovoljan sam sa angažmanom i igrom koju smo prikazali. Iako rezultata nije bilo, razloga za to je više, jedan od njih je i to što imamo više povrijeđenih igrača i što neki igrači nisu bili fizički skroz spremni jer su njihova prvenstva završena mnogo ranije. Ipak, ono što su pokazali na prvom oficijalnom takmičenju, dozvoljava mi da budem optimista", zaključio je Bašić.

Raspored turnira u Bijelom Polju

Petak

Kineski Tajpeh - Estonija (17.00)

Crna Gora - Tunis (20.00)

Subota

Estonija - Tunis (17.00)

Crna Gora - Kineski Tajpeh (20.00)

Nedjelja

Tunis - Kineski Tajpeh (17.00)

Crna Gora - Estonija (20.00)

Bonus video: