Snimci pokazali: Čujović i Bošković se svađali oko procenata

Predsjednica sudskog vijeća Vesna Moštrokol odbila je zahtjev Čujovića da ne prisustvuje preslušavanju, jer mu to „teško pada“
256 pregleda 5 komentar(a)
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.05.2017. 18:21h

Optuženi se svađali oko procenata, pokazale MTN

Troje okrivljenih za milionsku računarsku prevaru i kriminalno udruživanje, svađali su se tokom 2013. oko udjela u plijenu, pokazali su juče preslušani snimci njihovih telefonskih razgovora.

Beograđanin Miloš Čujović, izjavio je juče u Višem suda da je saglasan sa sadržinom svih snimljenih razgovora iz februara 2013.

Predsjednica sudskog vijeća Vesna Moštrokol odbila je zahtjev Čujovića da ne prisustvuje preslušavanju, jer mu to „teško pada“.

Okrivljena Nataša S. Golović je priznala da je primala elektronske poruke i čitala ih Nebojši Boškoviću, ali nije mogla da se sjeti ko ih je slao.

Čujović je kazao da su sve poruke i ragovori bili šifrovani.

“Sve je to priča od Kulina bana i Markovi konaci, priča se sva vrti oko istog”, rekao je on.

Boškovič je potvdio da se radi o njihovim razgovorima, ali se ne sjeća o kakvim su sve finansijskim transakcijama razgovarali.

U jednom od razgovora, Golović ljutito prigovara Boškoviću da je “nijesu ispoštovali” i da je dogovor bio drugačiji, na šta joj Bošković odgovara da će se ispraviti i "da o njoj vodi mnogo više računa nego o ostalima“. U razgovorima se pominju sume novca u funtima i eurima i procenti, a Golović u jednom trenutku to pravda neisplaćenim platama.

Bošković je tvrdio je da ni- jedan od tih imejlova nije sam otvorio, jer je kompjuterski nepismen.

Čujović u razgovorima insistira da dobije svoj procenat od posla i da oko toga pregovara sa Boškovićem, ali preko Golović.

“On traži svojih 45 odsto i pita da mu se objasni zašto se odbija 25 odsto”, kaže u jednom trenutku Golović. Nakon toga, Bošković joj pokušava da objasni šta da kaže Čujoviću.

“To je njihova provizija i ja tu ništa ne mogu promijeniti, jer drugačije neće da rade. Mislim da svoj dio posla sasvim korektno odrađujem. Njegovo je oko 100 000 eura. Objasni mu da bi njemu više išlo, ali da ja idem na svoju štetu”, kaže joj Bošković.

Njih troje su optuženi da su sa tuđih računa “skinuli” oko 1.500.000 eura. Čujović je sve to radio iz pritvora u ZIKS-u.

Bonus video: