Nikšić: Krali automobile, zlatni lanac, novac, alat, opremu?

Nadležnom tužiocu procesuirano šest osoba, među kojima su dvije maloljetne
648 pregleda 1 komentar(a)
Krađa automobila, Lopov, Foto: Shutterstock
Krađa automobila, Lopov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.05.2017. 13:02h

Službenici nikšićke policije su nadležnom tužilaštvu procesuirali šest osoba koje su osumnjičene da su izvršile osam krivičnih djela teške krađe i krađe, dok je protiv jedne podnesena krivična prijava za prikrivanje krivičnog djela.

Šesnaestogodišnjem B.N. se stavlja na teret da je u noći između 11 i 12. maja sa parking prostora ispred zgrade u Ulici Njegoševa ukrao "pasat II karavan", koji je bio zaključan, vlasništvo B.K. Maloljetniku se stavlja na teret i krađa "forda fieste, vlasništvo M.P. koje je vlasnik parkirao ispred hotela "Onogošt" i ostavio otključano, kao i novčanika u kome su se nalazila lična dokumenta i novac, a koji je B.N. istrgao sugrađanki D.G. iz ruke, dok se sa maloljetnom kćerkom kretala Ulicom "IV Crnogorske".

Sa maloljetnikom je u prisustvu roditelja i inspektora za maloljetnike obavljen razgovor i on je djela koja mu se stavljaju na teret priznao. Vozila su nađena i vraćena vlasnicima, a protiv maloljetnika će biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

B.N. je nedavno osumnjičen da je tokom aprila i prve polovine maja izvršio šest krivičnih djela – četiri teške krađe automobila i dvije krađe. I pomenuta krivična djela je takođe priznao.

R.P. iz Nikšića prijavila je policiji da su joj 22.maja, u Ulici “Buda Tomovića”, prišla dva nepoznata lica i da joj je jedan od njih strgnuo zlatni lanac koji je nosila oko vrata. Za pomenuto krivično djelo, teška krađa na naročito opasan i drzak način, osumnjičen je sedamnaestogodišnji A.I. koji je u prisustvu roditelja i inspektora za maloljetnike, priznao izvršenje krivičnog djela. Protiv njega će u redovnom postupku biti podnesena krivična prijava, dok se Delija Keljmendi (19) koji je sa njim bio u društvu tereti za prikrivanje jer je, iako je znao da je lanac ukraden, sa maloljetnim drugom otišao do radnje za otkup zlata i isti prodao za 45 eura. Otuđeni zlatni lanac je pronađen i vraćen vlasnici.

Davoru Avdiću (20) i Stefanu Đurkoviću (22) se stavlja na teret da su iz podruma porodične kuće D.N. u naselju Kličevo ukrali veću količinu električnog alata, dok su iz podruma kuće N.Đ. koja se nalazi u Dragovoj Luci, uzeli električnu hilti mašinu „štemaricu“. Otuđeni alat policija je pronašla i vratila vlasnicima, a protiv Avdića i Đurkovića će u redovnom postupku biti podnesena krivična prijava.

Nikšićanin Filip Đurović (26) osumnjičen je da je 1. avgusta 2016. godine provalio u kancelarije preduzeća "Lapis", vlasništvo M.V. iz Nikšića, u Ulici „Baja Pivljanina“ 7A, i tom prilikom odnio računarsku opremu, razni kancelarijski materijal i kožnu galanteriju.

Na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza policija je utvrdila da se radi o Đuroviću protiv koga će biti podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Bonus video: