Crna Gora, uz oscilacije, savladala Luksemburg

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 17 sati i 30 minuta, igrati sa Andorom
0 komentar(a)
Košarkaši, Foto: Privatna arhiva
Košarkaši, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.05.2017. 10:55h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore startovala je pobjedom na Igrama malih zemalja u San Marinu.

Očekivano, crnogorski košarkaši savladali su Luksemburg 79:57.

Tim koji vodi Boško Radović nije blistao, imao je i uspona i padova, ali pitanje pobjednika se nije postavljalo.

Odlučujuću prednost stekla je u finišu treće i početkom posljednje četvrtine - serijom 14:0 definitovno se odlijepila na 67:48.

"Na kraju ubjedljiva pobjeda, ali tokom utakmice i nije bilo tako. Naša opuštanja omogućila su rivalu da se nekoliko puta vrati u meč. Poslije napornih prirpema ovo nam je bio prva utakmica, koja je pokazala da se nijedan rival ne može savladati sa 70 odsto snage. Očekujem bolje igre u nastavku turnira", kazao je Boško Radović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Milutin Đukanović sa 17, Aleksa Ilić je postigao 15, a sa po dvije atraktivne rampe i zakucavanja ponovo potvrdio „letački“ potencijal. Nemanja Radović je meč završio sa deset poena.

"Umor od puta i sinoćnje ceremonije otvaranja ostavio je traga. Moramo se odmoriti kako bi sjutra spremno dočekali duel sa Andorom. Ekipe na ovom turniru su specifične zbog visine, igraju sa dosta preuzimanja i trčanja, šuteva sa distance, tako da moramo da se prilagodimo", kazao je Đukanović.

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 17 sati i 30 minuta, igrati sa Andorom.

Duel Crne Gore i Luksemburga sa tribina dvorane u San Marinu posmatrao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Crna Gora - Luksemburg 79:57

Dvorana u Seravaleu - Gedalaca: 100. Sudije: Matioli (Italija), Kuneles (Kipar), Gankeči (San Marino).

CRNA GORA: Pavlićević 9, Vranješ 2, Hadžibegović 7, Nikolić 3, Mugoša 4, Vrbica, Đukanović 17, Radović 10, Pavić 3, Ilić 15, Baćović 2, Knežević 7.

LUKSEMBURG: Šumaher 17, Stefens 8, Grun 4, Arbaut 1, Kalmes 2, Gengler, Gind 4, Vujaković, Birenbaum 5, Volter, Larent 15, Šmit 3.

Bonus video: