Slađana Perunović nosila zastavu, Bah na otvaranju

Crnogorsku zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja nosila je atletičaarka Slađana Perunović
1 komentar(a)
Otvaranje, Foto: Sanmarino2017.sm
Otvaranje, Foto: Sanmarino2017.sm
Ažurirano: 30.05.2017. 06:48h

Svečanom ceremonijom na stadionu San Marino zvanično su počele Igre malih zemalja Evrope.

Do 4. juna 1.008 sportista iz devet evropskih država sa manje od million stanovnika nadmetaće se u 13 disciplina, od kojih je 12 olimpijskih.

Igre se održavaju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, a otvaranju Igara prisustvovao je predsjednik krovne sportske svjetske asocijacije Tomas Bah.

Bah je na svečanoj ceremoniji kazao da su Igre malih zemalja Evrope najbolji pokazatelj da su i male zemlje velike kada je u pitanju hrabrost i srce.

"Igre su promocija olimpijskog duha i vrijednosti. Sportisti vi ste predstavnici svojih država, uživajte u svakom trenutku Igara i dajte sebe sportu koji volite. Promovišite sport i sportski duh, prijateljstvo i dobre međuljudske usnove. Da bi bili pravi šampioni morate mnogo toga da uradite van terena. Igre u San Marinu prilika su vam da zasijate", kazao je Bah.

Crnu Goru će na Igrama predstavljati 46 sportista u 10 sportova jednom kolektovnom i devet pojedinačnih sportova..

Crna Gora od 2011. godine nastupa na Igrama, a u prethodna tri učešća crnogorski sportisti osvojili su 40 medalja – 22 zlatne, šest srebrnih i 12 bronzanih.

Crnogorsku zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja nosila je atletičaarka Slađana Perunović.

“Za mene je velika čast što sam izabrana da nosim zastavu. Nadam se da ću ukazano povjedrenje oravdati. To mi je dodatni motiv da pružim još više i osvojim bar jednu zlatnu medalju. Smatram da više šansi imam na deset, nego na pet kilometara. Potrudiću se da i u San Marinu nastavim pobjednički niz”, kazala je Perunović.

Perunović će u San Marinu četvrti put nastupiti na Igrama malih zemalja Evrope, a do sada je osvojila šest zlatnih medalja.

Na sva tri prethodna takmičenja, u Lihtenštajnu, Luksemburgu i Rejkjaviku, bila je zlatna u trkama na pet i deset kilometara.

Bonus video: