Stanković ne isključuje mogućnost preispitivanja odluke u slučaju Limenka

"To je interna odluka Tužilaštva, a svaka takva odluka je podložna preispitivanju", kazao je Stanković
54 pregleda 11 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.05.2017. 16:06h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković nije isključio mogućnost preispitivanja odluke o slučaju Limenka.

Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da nije bilo zloupotrebe u slučaju Limenka.

Sudski postupak je zbog zastarjelosti obustavljen, a država je u tom slučaju oštećena za više od 10 miliona eura.

"To je interna odluka Tužilaštva, a svaka takva odluka je podložna preispitivanju", kazao je Stanković novinarima u Podgorici, prenosi portal RTCG.

Aco Đukanović je 2008. potpisao ugovor sa Upravom policije o kupovini državnog zemljišta na lokaciji Limenke, a na osnovu koga je trebalo da mu bude ustupljeno dvije godine kasnije.

To, međutim, nije učinjeno.

Šef policije i potpisnik ugovora tada je bio Veselin Veljović, a ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović, kojeg je kasnije zamijenio Ivan Brajović.

Ugovoreni rok za demontiranje i transportovanje tog starog objekta CB Podgorica istekao je 26. maja 2010. godine.

Veljović je 29. septembra 2011. tražio od tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Brajovića da u najkraćem roku iseli službu MUP-a iz Limenke i upozorio ga da će u protivnom biti napravljena značajna šteta zbog nepoštovanja ugovora sa Đukanovićem. U arhivi MUP-u nema Brajovićevog odgovora.

Šef DPS-a i bivši premijet Milo Đukanović u julu 2015. godine je u okviru premijerskog sata odbio da komentariše slučaj Limenka.

"Neću komentarisati ovaj slučaj. U toku je preispitivanje ove odluke. Ako bude štete po državne interese Crne Gore, a nakon odluke Vrhovnog suda, bez obzira da li je izazvana nekompetentnošću, neažurnošću, nečinjenjem ili neodgovornim postupanjem, jasno i precizno ćemo utvrditi odgovornost", rekao je tada Đukanović.

Bonus video: