Akademski slikar Milutin Obradović dobitnik nagrade "Mikelanđelo Karavađo"

Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje
207 pregleda 1 komentar(a)
Milutin Obradović slika, Foto: Jadranka Ćetković
Milutin Obradović slika, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.05.2017. 16:56h

Poznatom crnogorskom slikaru Milutinu Obradoviću sjutra će u Rimu biti uručena prestižna nagrada za savremeno umjetničko stvaralastvo „Mikelanđelo Karavađo“.

Nagrađeno umjetničko djelo slikara iz Bijelog Polja pod nazivom “Ukras moga neba” biće izloženo u Bramanteovoj Palati u Rimu.

Obradović je, kako je kazao, jedini umjetnik sa Balkana koji je dobio ovakvo priznanje.

“Ovo je veliki doprinos za likovni život Crne Gore koji dobija i evropski karakter, jer je preslikano u jedinstvenom priznanju koje je najveće u Evropi”, kazao je umjetnik.

Za nagradu je imenovan prije 30 dana, kada je dobio i pozivno pismo od strane italijanske akademske organizacije "ASS.SOCIO CULTURALE EA EDITORE“, a ceremonija dodjele počinje u večernjim časovima.

“Ova nagrada zvana „International Award Caravaggio Expirience“je jedinstveno priznanje posvećeno veoma striktnom broju umjetnika, koji će imati čast da izlože svoja djela u Rimu, baš u Bramanteovim halama, koje se nalaze na trgu Popolo, pored Crkve Santa Maria del Popolo. Upravo u ovoj crkvi se možete diviti Karavađovim najvećim djelima, između kojih se može naći i Raspeće Sv. Petra”, kazao je umjetnik.

Sama ceremonija traje 4 dana i biće propraćena posjetom važnih ličnosti iz političkog i kulturnog života Rima, Italije i svijeta.

Bonus video: