Brajuško Brajušković: Udario sam ga motkom, pušku nijesam potezao

Optuženi zamolio sutkinju Keković da ga što prije osudi, kako bi iz Istražnog zatvora prešao u Poluotvoreno odjeljenje...
206 pregleda 6 komentar(a)
Brajuško Brajušković, Foto: Jelena Jovanović
Brajuško Brajušković, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.05.2017. 09:59h

Danilovgrađanin Brajuško Brajušković priznao je juče da je drvenom motkom udario rođaka Radomira Brajuškovića, ali ne i da je 16. marta pucao u njegovom pravcu.

Nekadašnji sajovac pred sutkinjom danilovgradskog Osnovnog suda Sonjom Keković tvrdio je da nema oružje i da na prezimenjaka nije potezao vile.

Sudi mu se zbog optužbi da je sredinom marta lakše povrijedio rođaka i ugrozio njegovu sigurnost, a na teret mu se stavlja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U sudnici je rekao da je incident nastao kada je, radeći na imanju, krenuo do bunara da provjeri zbog čega je nestala voda.

"Radomir Brajušković je trimerom kosio na svom imanju. Kada sam prišao okreće mi leđa, skida gornje i donje gaće i pravi nedostojan potez na četiri metra udaljenosti. Prošao sam kroz kapiju i pošao ka njemu sa namjerom da ga udarim... Iz njegove ograde uzeo sam kolac, zamahnuo i udario ga u ruku, a potom pošao na svoje imanje".

Tvrdi da mu je rođak prijetio i da ga je vrijeđao:

"Imao sam ranije 'zastavinu' pušku, kupljenu 1977. Oružni list istekao joj je 1998. godine, a od 11. marta 2015. nije u mojoj kući. Tog dana uzeo je moj pokojni brat, sa njom skočio sa stijene i ubio se", kazao je Brajuško Brajušković.

Zamolio je sutkinju Keković da ga što prije osudi, kako bi iz Istražnog zatvora prešao na Poluotvoreno odjeljenje spuškog zatvora.

Radomir Brajušković ispričao je da je kosio na svom imanju trimerom, kada je čuo rođaka da viče.

"Okrenuo sam se i vidio da ide ka meni sa kocem u desnoj ruci i vilama u lijevoj. Zamahnuo je kocem, instinktivno sam podigao ruku i udario me u nju. Kolac se slomio. Tada je prebacio vile u desnu ruku, krenuo ka meni. Podigao sam trimer. Dotrčala je njegova snaha Helena i počela da nas razdvaja".

Radomir je objasnio da je njegov rođak tada otišao kući.

Dodao je da je ka imanju tada potrčala njegova supruga, a da je Helena Brajušković povikala: "Bježi, ubiće te".

"Okrenuo sam se i vidio da nišani puškom prema meni, okrenuo sam se u stranu. Pucao je", ispričao je Radomir.

Odgovarajući na pitanja tužiteljke Romine Vlahović, kazao je da je nakon toga vidio Brajuška da vadi čauru iz lovačke puške i stavlja je u džep.

Svjedokinja Helena Brajušković tvrdila je da nije prisustvovala incidentu između svekra i njihovog prezimenjaka.

Kazala je da nikada nije vidjela svekra sa oružjem, ali da često odlazi u lov.

Tužiteljka Vlahović prigovorila je njenom iskazu, ističući da je smišljen u cilju olakšavanja položaja okrivljenog:

"Nema logike da oštećeni navode snahu okrivljenog kao svjedoka, ukoliko ne govore istinu".

Bonus video: