Kolašin: Počinje suđenje bivšim bankarima

Optuženi su, navodno, tokom nekoliko minulih godina, na ime sugrađana i navodno bez njihovog znanja podizali kredite u iznosu od 5.000 eura
106 pregleda 0 komentar(a)
Suđenje, sud, sudija, presuda
Suđenje, sud, sudija, presuda
Ažurirano: 25.05.2017. 06:57h

Pred sudijom Arsenom Popovićem, u kolašinskom Osnovnom sudu danas će početi sudski proces protiv bivših službenika Atlas banke Dragane Rakočević, Lidije Bulatović i Miloša Medice.

Njih tamošnji tužilac Vojislav Grujć tereti za zaloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, čime su, prema nezvaničnim informacijama, oštetili tu banku za oko milion eura.

U februaru prošle godine Specijalno državno tužilaštvo proslijedilo je Grujiću prijavu, koju je Atlas banka podnijela protiv svojih službenika.

Optužni predlog formiran je nakon što je tužilaštvo uzelo izjave od nekoliko stotina građana.

Optuženi su, navodno, tokom nekoliko minulih godina, na ime sugrađana i navodno bez njihovog znanja podizali kredite u iznosu od 5.000 eura.

O svojim “dugovima” banci mnogi su čuli tek pošto su pozvani da daju izjave u tužilaštvu.

Sumnja se i da su za lične podatke sugrađana bivši radnici Atlas banke najvjerovatnije pribavljali iz biračkih spiskova.

Pred osnovnim sudovima u Kolašinu i Podgorici vodi se nekoliko desetina sporova na osnovu privatnih tužbi potencijalno oštećenih Kolašinca protiv NN lica iz te banke.

Jedna od oštećenih, odbornica Demosa Neda Bogavac, ranije je kazala da vjeruje da troje okrivljenih “nijesu jedini krivci za sramotu koju su nanijeli sebi, Atlas banci, građanima Kolašina”...

Bonus video: