OSUMNJIČENI ZA ŠVERC 86,5 KG MARIHUANE

BiH: Tužilaštvo traži pritvor za državljane Crne Gore

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH predlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Nikšićane Marka Jevrića (24) i Gorana Banovića (32)
467 pregleda 0 komentar(a)
šverc marihuane BiH, Foto: Granpol.gov.ba
šverc marihuane BiH, Foto: Granpol.gov.ba
Ažurirano: 25.05.2017. 05:29h

Tužilaštvo BIH uputilo je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora za četiri osobe, među kojima su i dva državljanina Crne Gore, kod kojih je, kako je ranije saopšteno, pronađeno 86,5 kilograma opojne droge "marihuana".

Kako prenosi Radio Sarajevo nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH predlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Nikšićane Marka Jevrića (24) i Gorana Banovića (32) , kao i državljane BiH Muharema Temaja (51) i Jasminu Hot (29).

"Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Granične policije BiH na prodručju Gacka su lišili slobode i izvršili pretrese četvoro osumnjičenih. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 86,5 kg opojne droge "marihuana". Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa vršili neovlašćenu međunarodnu trgovinu i isporuku opojne droge "marihuana", s područja Crne Gore u BiH. Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama. Pritvor za osumnjičene se predlaže zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, a u odnosu na pritvorske razloge koji ukazuju na opasnosti od bjekstva, predložena je mjera pritvora za osumnjičene Gorana Banovića i Marka Jevrića. Predlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH, saopšeno je iz Tužilaštva BiH.