Bar: Tri osobe osumnjičene za teške krađe, jedna za prikrivanje

75 pregleda 0 komentar(a)
Bar, Bar grad, Ulica Jovana Tomaševića, Foto: Radomir Petrić
Bar, Bar grad, Ulica Jovana Tomaševića, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 24.05.2017. 11:01h

Barska policija je nadležnom tužilaštvu procesuirala četiri osobe zbog sumnje da su izvršile dvije teške krađe krivično djelo prikrivanje, saopšteno je iz Uprave policije.

"Barska policija je podnijela krivične prijave protiv M.N. (18) iz Bara, Ž.D. (50) iz Plužina R.N. (23) iz Bara zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa i protiv R.J. (27) iz Bara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje. M.N, Ž.D i R.N. su, kako se sumnja, u periodu od početka maja do 18. maja ukrali: metalne konstrukcije od zvučnika, kablove od struje, manju vitrinu za piće, četiri rosfajne police, aluminijske lajsne za zidove, plafonjerke, spojne jedinice za klimu, aparat za varenje marke "Cerb", bušilicu marke "Makita", bormašinu marke "Bosh", produžni kabal i drvenu kutiju u kojoj je se nalazio razni sitni alat", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da su ukradene prodavali na otpad sekundarnih sirovina jednom licu koje nije znalo da predmeti potiču iz krivičnog djela, da bi kasnije, u dva navrata ukradene stvari prodavali R.J. koji je, kako se sumnja, znao da predmeti potiču iz krivičnog djela.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se podnese posebni izvještaj kao dopuna krivične prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv M.N, Ž.D. i R.N. zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela teška krađa i protiv R.J. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje. Krivične prijave protiv Ž.D, R.N. i R.J. su podnijete u redovnom postupku, dok je M.N. uhapšen i sproveden u ZIKS, zbog ranije počinjenog krivičnog djela, takođe iz oblasti imovinskih delikata", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: