Vremeplov: Sve je više bogatih i manje je siromaštva

Ocjene opozicije da je od CG napravljena privatna država, lider DPS-a nazvao je “deplasiranim, neaktuelnim i nepoštenim”
0 komentar(a)
bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock.com
bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.05.2017. 08:40h

Samo za godinu dana od sticanja nezavisnosti, CG je uradila sve što je objektivno bilo moguće i na međunarodnom i na domaćem planu. CG je danas ozbiljan i respektovan činilac u međunarodnoj zajednici, kazao je za "Vijesti" predsjednik DPS-a Milo Đukanović. “...

Na domaćem planu uradilo se dosta, prije svega na planu afirmacije ekonomskih i razvojnih potencijala CG. To je dovelo do naglašenog interesovanja inostranih invesitora, što predstavlja pouzdanu garanciju da će CG nastaviti da se dinamično razvija”, rekao je on i dodao da je dosta urađeno i na planu uspostavljanja efikasnog pravnog sistema.

Đukanović je kazao da u CG ima ljudi koj su na ivici siromaštva, “što je karakteristika svih društava u tranziciji”: “Ali, mislim da je najvažnije registrovati proces koji govori da je ekonomija CG u razvitku, da je svakim danom sve više bogatih, da se na neki način oporavlja srednji sloj stanovništva, i da je svojstveno tome sve manje siromaštva”.

Ocjene opozicije da je od CG napravljena privatna država, lider DPS-a nazvao je “deplasiranim, neaktuelnim i nepoštenim”.

Bonus video: