Baton: Voziću samo u Monaku

„Ovo je samo jedna trka i zabaviću se. Trka u Abu Dabiju (prošle sezone) je bila kraj moje karijere u Formuli 1. To je bio vrlo emotivan i poseban vikend”, rekao je Britanac
0 komentar(a)
Dženson Baton, Foto: Reuters
Dženson Baton, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2017. 14:09h

Bivši šampion Formule 1 Dženson Baton rekao je danas da ne namjerava da se vrati takmičenjima, već da će učestvovati na samo jednoj ovogodišnjoj trci, za Veliku nagradu Monaka, gdje će zamijeniti Fernanda Alonsa u Meklarenu.

Baton je na kraju prošle sezone saopštio da je završio karijeru, ali je ostao u Meklarenu kao ambasador te firme, a ima ugovor sa tom ekipom i za narednu godinu.

On će voziti u predstojećoj trci u Monaku u nedjelju umjesto Alonsa, koji će učestvovati u trci Indijanapolis 500. Alonso se u više navrata žalio na bolid Mercedesa i ako se ne poprave rezultati mogao bi da napusti ekipu na kraju sezone.

„Naravno, kada se ukazala šansa da se trkam u Monaku, prihvatio sam. Neću učestvovati u cijeloj sezoni pošto sam završio sa Formulom 1. Uživao sam u većem dijelu karijere, ali je bilo vreme da napravim pauzu. Vratiti se za trku u Monaku je san”, rekao je Baton za “Skaj”.

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Stofel Vandorn ove sezone nisu osvojili nijedan bod.

„Ovo je samo jedna trka i zabaviću se. Trka u Abu Dabiju (prošle sezone) je bila kraj moje karijere u Formuli 1. To je bio vrlo emotivan i poseban vikend. Monako je drugačiji, to je samo jedna trka”, dodao je Baton.

On je naveo da je imao ponude da nastavi karijeru u Formuli 1.

„Imao sam mnogo opcija za ovu godinu, da je to smiješno. Ove godine su me dvije ekipe pitale da li bih vozio za njih. Ne zanima me to”, rekao je Baton.

Bonus video: