Fatić: Potvrda svijetle budućnosti crnogorskog karatea

Crnogorski karatisti Balkansko prvenstvo za pionire i nade završili su sa 17 medalja - sedam zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih
168 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Fatić, Foto: Arhiva Vijesti
Dragoljub Fatić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.05.2017. 11:33h

Odličan nastup u Istanbulu još jedna je potvrda da crnogorski karate ima svijetlu budućnost i da se u narednom periodu mogu očekivati još bolji rezultati, kazao je direktor reprezentacije Dragoljub Fatić.

Crnogorski karatisti Balkansko prvenstvo za pionire i nade završili su sa 17 medalja - sedam zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.

Fatić je kazao da je crnogorska reprezentacija u Istanbulu ostvarila najbolji rezultat na šampionatima Balkana u tom uzrastu do sada.

„Naši reprezentativci su pokazali veoma raskošan talenat u borbama, ali i u katama što nas sve raduje. Tim nastupom se pokazuje da Crna Gora ima odličan potencijal za nastavak vrhunskih rezultata koje ostvarujemo u uzrasnim kategorijama kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora”, kazao je Fatić agenciji MINA.

On je čestitao osvajačima medalja i njihovim selektorima Leki Markiću, Jasminu Hotu, Dejanu Boškoviću i Slavki Maksimović, kao i trenerima Slađu Mikuliću, Željku Vukićeviću i Agronu Ujkašiju.

„Čestitke svim reprezentativcima, stručnom štabu i sudijama, koji su na dostojan i reprezentativan način predstavljali karate sport i svoju državu”, kazao je Fatić.

Fatić, koji je ujedno i sportski direktor Balkanske karate federacije, kazao je da je šampionat u Istanbulu, uz male nedostatke, protekao u najboljem redu.

„Crna Gora će krajem godine biti domaćin sljedećeg Balkanskog karate prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore. Očekuje se nastup 800 takmičara, dok će ukupan broj posjetilaca, računajući trenere i službena lica, iznositi preko 1.000. To je veliki izazov za Karate savez, ali ne sumnjamo da će Crna Gora još jednom pokazati kao dobar organizator i domaćin”, kazao je Fatić.

Bonus video: