IGRE MALIH ZEMALJA OD 28. MAJA DO 4. JUNA

Crna Gora sa 47 sportista u San Marinu

Crna Gora će imati predstavnike u jednom kolektivnom i devet pojedinačnih sportova.
60 pregleda 0 komentar(a)
Igre malih zemalja San Marino
Igre malih zemalja San Marino
Ažurirano: 22.05.2017. 11:16h

Crnu Goru će na Igrama malih zemalja Evrope, koje su na programu od 28. maja do 4. juna u San Marinu, predstavljati 47 sportista, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Navodi se da će Crna Gora imati predstavnike u jednom kolektivnom i devet pojedinačnih sportova.

U kolektivnim sportovima takmičiće se košarkaši, u sastavu Vasilije Baćović, Milutin Đukanović, Emir Hadžibegović, Aleksa Ilić, Marko Mugoša, Danilo Nikolić, Zoran Nikolić, Vukota Pavić, Nemanja Vranješ, Mašan Vrbica, Nikola Ivanović i Nemanja Radović.

U pojedinačnim sportovima Crna Gora će imati predstavnike u bič voleju, streličarstvu, boćanju, džudou, biciklizmu, atletici, stonom tenisu, streljaštvu i plivanju.

Nastupiće atletičari Ljiljana Matović (skok udalj i troskok), Slađana Perunović (5.000 i 10.000), Kristina Rakočević (disk i kugla), Marija Vuković (skok uvis), Tomaš Đurović (kugla) i Ivan Kukuličić (disk), džudisti Jovana Peković, Ivana Šunjević, Elma Ličina, Marko Bubanja, Balša Sinanović, Arso Milić, Jusuf Nurković i Danilo Pantić.

Takmičiće se i stonoteniseri Snežana Ćulafić, Ivona Petrić, Luka Bakić i Filip Radović, streličari Mina Šibalić i Milan Borović i boćari Miroslav Petković, Tomisalav Ranković, Dejan Stjepčević i Đuro Milanović.

Nastupiće i biciklista Demir Murić, strijelci Anđela Miličković, Jelena Pantović, Miloš Božović, Nemanja Obradović i Jovica Marković i plivači Jovana Terzić i Boško Radulović.

U odbojci na pijesku takmičiće se Andrej Bojić i Marko Bagarić.

Na Igrama će učestvovati svih devet zemalja članica asocijacije: Malta, Kipar, San Marino, Monako, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Andora i Crna Gora.

Sportisti će se nadmetati u 12 sportova, a očekuje se da će biti više od 1.000 učesnika. Učesnici Igara su zemlje Evrope koje imaju manje od milion stanovnika.