"NA KONTRA SAMITU BIĆE PREDSTAVLJENA VEĆINSKA I SLOBODNA CG"

Milačić: Na samitu NATO govoriće kriminalna klika

"Milačić poručuje da je srećan što će u trenutku dok crnogorska delegacija boravi na NATO samitu, istovremeno učestvovati i govoriti na kontra-samitu, koji predstavlja sve one vrijednosti koje ne baštini crnogorska delegacija, ali i njihovi partneri iz NATO saveza: mir, prvadu i slobodu za Crnu Goru, Evropu i svijet"
109 pregleda 7 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Otpor beznađu
Marko Milačić, Foto: Otpor beznađu
Ažurirano: 22.05.2017. 09:55h

Čelnik političke organizacije "Otpor beznađu" Marko Milačić održaće uvodni govor na temu "Crna Gora i proširenje NATO saveza" na kontra-samitu "Stop NATO 2017" koji se istovremeno kada i samit NATO održava u Briselu, od 23. do 27. maja, u organizaciji nekoliko belgijskih i međunarodnih mirovnih organizacija i pokreta, saopšteno je iz te političke organizacije.

"Na kontra-samitu će biti predstavljena većinska i slobodna Crna Gora, a na samitu NATO-a govoriće kriminalna klika koja na silu, mimo volje naroda, gura zemlju u ovu vojnu i nedemokratsku organizaciju", kazao je Milačić.

U saopštenju "Otpora beznađu" se dodaje da će Milačić 25. maja u trenutku kada se održava NATO samit, govoriti o iskustvima Crne Gore u procesu NATO integracija, ali i prirodi NATO saveza, a u okviru višednevnog kontra-samita, na kojem govore intelektualci i aktivisti širom svijeta, prisustvovaće i brojnim naučnim radionicama, skupovima, kao i demonstracijama.

"Milačić poručuje da je srećan što će u trenutku dok crnogorska delegacija boravi na NATO samitu, istovremeno učestvovati i govoriti na kontra-samitu, koji predstavlja sve one vrijednosti koje ne baštini crnogorska delegacija, ali i njihovi partneri iz NATO saveza: mir, prvadu i slobodu za Crnu Goru, Evropu i svijet", saopšteno je iz "Otpora beznađu".

U saopštenju se ističe i da u proglasu kontra-samita koji potpisuju desetine mirovnih organizacija iz Evrope i svijeta, između ostalog, stoji da je NATO sa svojim ilegalnim i drugim vojnim intervencijama i ratovima prijetnja miru i stabilnosti.

"Ne želimo više novca za ratove. Želimo investicije u obrazovanje, zdravstvo, stvaranje novih radnih mjesta i solidarnost. Nadamo se da ova konferencija doprinosi zajedničkom otporu militarizaciji i služi kao platforma za mirovne aktiviste širom svijeta da razmjenjuju znanje, mišljenja i ideje za buduće akcije i strategije", piše u proglasu, a saopšteno je iz "Otpora beznađu".