KRIZA: Bosanski humor za sve generacije

U središtu priče su braća Aleš i Miron, koje utjelovljuju prave balkanske zvijezde – Nikola Kojo i Enis Bešlagić. Bosansko – srpski glumački dvojac radio je pod palicom Feđe Isovića, najduhovitijeg scenariste ovih prostora
340 pregleda 0 komentar(a)
serija Kriza (TV Vijesti)
serija Kriza (TV Vijesti)
Ažurirano: 21.05.2017. 13:40h

Uzivajte u simpatičnim i smiješnim avanturama četvorice prijatelja koji prolaze kroz krizu srednjih godina. U središtu priče su braća Aleš i Miron, koje utjelovljuju prave balkanske zvijezde – Nikola Kojo i Enis Bešlagić. Bosansko – srpski glumački dvojac radio je pod palicom Feđe Isovića, najduhovitijeg scenariste ovih prostora

Vođeni mišlju da rokeri imaju više uspjeha kod žena, osnivaju svoj bend. Aleš je veterinar i samohrani otac koji mrzi svoj posao, ali nema ni snage ni volje nešto promjeni po tom pitanju. On je bas gitarista u bendu.

Njegov mlađi brat Miron, koji je gitarista i pjevač u bendu, Alešova je totalna suprotnost. Miron je sa ruksakom na ramenu prošao cijeli svijet, i sada, posle deset godina dolazi kod brata u kuću koju su naslijedili od oca.

Prijatelji s kojima se Aleš i Miron druže, Jeremija i Kifla, takođe su dio benda. Jeremija (klavijaturista) je porodični čovjek koji ima dvoje djece a po profesiji je hirurg koji živi u strahu da boluje od neke neizlečive bolesti. Vinko Pakaš – Kifla (bubnjar), nalazi se u nesređenom braku gdje ga žena svako malo izbacuje iz kuće.

Glavne uloge: Enis Bešlagić, Nikola Kojo, Aleksandar Seskan, Mirvad Kurić, Jasna Diklić, Vanesa Glođo, Marija Pikić.

Serija “Kriza” nedjeljom od 17:50h na TV Vijesti.

Bonus video: