Porodica ubijenog Vasovića: Suđenje ide u pravcu prikrivanja nalogodavca

“Pokušava se istovremeno da se počinioci Milošević i Vujović oslobode odgovornosti, da se krivica prebaci na Vešovića“, tvrdi Tomislav
635 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Vasović, Foto: Tufik Softić
Tomislav Vasović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 20.05.2017. 18:06h

Porodica ubijenog Zorana Vasovića, optužila je pravosudne institucije da prolongiraju i razvlače taj slučaj kako bi krivci ostali nekažnjeni.

Zbog ovog ubistva optuženi su i u Istražnom zatvoru u Bijelom Polju nalaze se Beranci Darko Milošević, Petar Vujović i Goran Vešović.

“Ponovna rekonstrukcija ubistva našeg sina je od strane Apelacionog suda zakazana za 16. maj, a zatim je odložena iz nepoznatih razloga. Samo zakazivanje i otkazivanje odvija se bez obavještavanja porodice, već se prenosi usmeno i nezvanično. To baca sjenku i sumnju na čitav slučaj koji traje već pet godina bez pravosnažne presude“, piše u pismu porodice Vasović dostavljenog Vijestima.

Navodi se da se slučaj razvodnjava i usmjerava u pravcu krivice Gorana Vešovića, koji, kako porodica Vasović tvrdi, pokušava da prevari sud - da je skromnih mentalnih kapaciteta.

“Kako je moguće da policija i sud za pet godina nijesu mogli da utvrde motiv ovog teškog i svirepog ubistva s leđa, pa im je potrebna nova rekonstrukcija zločina”, kazao je otac pokojnog Zorana, Tomislav Vasović.

Dodaje da njegova familija kako vrijeme odmiče sve više sumnja da je motiv zločina smišljen i da suđenje ide u pravcu prikrivanja nalogodavca.

“Pokušava se istovremeno da se počinioci Milošević i Vujović oslobode odgovornosti, da se krivica prebaci na Vešovića“, tvrdi Tomislav.

Porodica Vasović navodi da njihovim sumnjama ide u prilog snimak sa sigurnosne kamere tadašnjeg Kluba 29, gdje se ubistvo dogodilo.

“Policija je rekla da snimak ne postoji i nije ga izuzela prilikom pretresa pomenutg kluba, a sada se pojavljuje poslije nekoliko godina suđenja, dok je glavno prikriveno i dato je ono što njima odgovara. Taj snimak je isječen i na njemu se vidi samo Vešović i pravo je čudo da institucije ne mogu da dođu do kompletnog snimka, nego prihvataju snimak koji im daje porodica Milošević i njihov advokat poslije nekoliko godina suđenja”.

Tomislav je saopštio da želi javno da apeluje i traži od predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice - da ne dozvoli da se, putem korupcije i veza, ovaj slučaj odugovlači i zataška:

“Nego da se pravda zadovolji i izvršioci ovog zločina osude po zakonu“.

Bonus video: