Hoće li nakon Solane zastarjeti i afere Telekom, Limenka, Carine, KAP

Gosti su: Veselin Vučković, zamjenik vrhovnog državnog tužioca, Zoran Radović, predsjednik Osnovnog suda u Podgorici, Velizar Kaluđerović, poslanik Demokrata i Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore
85 pregleda 0 komentar(a)
Direktno, Foto: TV Vijesti
Direktno, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 20.05.2017. 12:19h

Hoće li nakon što je zastario slučaj Solana, afera nezakonitog raspolaganja državnom imovinom teška više miliona eura, istu sudbinu doživjeti i druge korupcionaške afere, u kojima je Crna Gora oštećena za desetine miliona eura, a koje su u ladicama tužilaštva godinama: Limenka, Telekom, Carine, Bazar, izdavanje garancija za KAP?

Radil li se o nedostatku dokaza ili volje ? Kako je zastarelo preko 70 odsto krivičnih prijava protiv nn lica u proteklih pet godina? Šta je sa odgovornošcu tužilaca i sudija za zastare krivičnog gonjenja ili preduge istrage? Zašto sudovi ne vode evidenciju o tome koliko je predmeta zastarjelo i o kojim se predmetima radi? Da li se zastarama i predugim istragama visoke korupcije u stvari štite visoki funkcioneri?

To su tek neka pitanja na koja će Direktno tražiti odgovore u nedjelju u 20 h na TV Vijesti.

Gosti emisije su: Veselin Vučković, zamjenik vrhovnog državnog tužioca, Zoran Radović, predsjednik Osnovnog suda u Podgorici, Velizar Kaluđerović, poslanik Demokrata i Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore.

Emisija "Direktno" se realizuje kroz partnerstvo TV Vijesti i NVO MANS u okviru projekta "Kredibilni i profesionalni mediji u službi EU integracija" koji je podržan od strane Evropske unije.

Bonus video: