VREMEPLOV: A sad autoput za sjever

Sa dobijenih 375 glasova, Šturanović je imao 2 glasa više od Marovića i 3 od Vujanovića. Jednoglasno je usvojen novi statut i programski dokument “Za evropski kvalitet života”
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milo Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.05.2017. 09:53h

Delegati 5. Kongresa DPS juče nisu imali dilemu - Milo Đukanović, lider vladajuće partije od 1998, jednoglasno je reizabran za predsjednika.

Od 387 deleagata koji su glasali, njih 386 je zaokružilo Đukanovića, koji je bio jedini kandidat, a jedan listić je ostao nepopunjen. I S. Marović i F. Vujanović zadržali su potpredsjedničke funkcije, a u najužem rukovodstvu pridružio im se premijer Željko Šturanović. Sa dobijenih 375 glasova, Šturanović je imao 2 glasa više od Marovića i 3 od Vujanovića. Jednoglasno je usvojen novi statut i programski dokument “Za evropski kvalitet života”.

U završnom obraćanju, Đukanović je bio vrlo konkretan, rekavši da Vlada posebnu pažnju obrati na sjever, da počne i do kraja mandata završi dobar dio dionice autoputa. On je urgirao da se donesu razvojni planovi za sjever, ocjenjujući da potencijali sjevera nijesu manji od potencijala juga.

Bonus video: