PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU

Otac ubijenog Luke Milića tvrdi: Tužiteljka je radila u korist ubice

“Okrivljeni se prevarno i potajno prišunjao mom sinu sa leđa, odlučan da ga ubije“...
337 pregleda 0 komentar(a)
Zdravko Milić, Foto: Savo Prelević
Zdravko Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2017. 15:42h

Otac ubijenog Luke Milića podnio je krivičnu prijavu protiv specijalne tužiteljke Sanje Jovićević zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

U prijavi Višem državnom tužilaštvu, Zdravko Milić podsjeća da je Jovićevića vodila istragu o ubistvu njegovog sina 30. juna 2015. godine.

“Istraga je obilovala manjkavostima i propustima, koji su rezultirali podizanjem optužnice od strane Jovićevićeve, sa nepravilnom kvalifikacijom krivičnog djela koje je okrivljenom Nemanji Vidmaru stavljeno na teret. Istraga je obilovala i propustima u vidu izostavljanja predlaganja saslušanja, po mom mišljenju, ključnog svjedoka i neprilaganjem skice lice mjesta... Jovićevićeva je mene, kao predstavnika oštećene porodice, u potpunosti izopštila iz istrage, jer me nije obavještavala o preduzimanju istražnih radnji. Posebno ističem da mi nije bilo omogućeno da prisustvujem saslušanju okrivljenog i svjedoka, iako sam na to imao zakonsko pravo. Dakle, iako je bila u obavezi, osumnjičena je kršeći zakon, mene obespravila i onemogućila da aktivno učestvujem u istrazi i doprinesem rasvjetljenju ubistva moga sina”.

Milić je napisao da je u saznanju da je ispaljivanjem projektila od okrivljenog u bašti lokala “Rajska ptica”, sa fontane otpala opeka i koja je morala biti fotodukumentovana u fazi istrage i činiti dio dokaznog materijala koji bi ukazivao na smjer pucanja okrivljenog i izazivanje opasnosti po zdravlje i život gostiju lokala.

“Tek je na traženje sudije Vesne Moštrokol, Jovićevićeva kao zastupnica optužnice priložila skicu lica mjesta. Osnovano sumnjam da je Jovićevićeva sa namjerom da okrivljenom olakša položaj u postupku, počinjeno krivično djelo okvalifikovala kao ubistvo, iako je nesporno da je riječ o krivičnom djelu - teško ubistvo. Iz obdukcionog nalaza ćete zaključiti da je moj sin upucan sa udaljenosti od 90 centimetara i to s leđa“, navodi se u krivičnoj prijavi.

Dodaje da tužiteljka nije predložila saslušanje ključnog svjedoka Aleksandra Boričića.

“Osnovano sumnjam da Jovićevićeva nije predložila ni u optužnici, ni na glavnom pretresu da se krucijalni svjedok Boričić sasluša, sa namjerom da zadrži kvalifikaciju djela kao ubistvo i na taj način olakša poziciju okrivljenog u postupku i posredno utiče na visinu kazne. Okrivljeni je prilikom ubistva moga sina pokazao lukavost, svirepost i monstrouznost, rekavši da ide kući po telefon i to sa Lukinim kumom i niko nije mogao naslutiti da je okrivljeni otišao da uzme revolver sa namjerom da ubije Luku. Okrivljeni je na bezobziran način iskoristio bezazlen i bespomoćan položaj moga sina, prevarno i potajno prišunjao mu se sa leđa odlučan da ga ubije“, piše u krivičnom prijavi.

Prijava je u Specijalnom tužilaštvu

Na pitanja da li je tužilaštvo postupalo po krivičnoj prijavi Zdravka Milića, državna tužiteljka, portparolka Lepa Medenica odgovorila je “Vijestima”:

"Obavještavam vas da je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta krivična prijava protiv S. J. zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi, a koja krivična prijava je dostavljena na nadležnost Specijalnom državnom tužilaštvu”, navela je Medenica.

Preporučujemo za Vas