Sjećanje na Nika ne blijedi

Specijalni gost bio je legendarni trener i predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, a na tribinama su se našla i druga poznata imena, poput Ljubomira Travice, selektora Crne Gore Veljka Bašića…
217 pregleda 0 komentar(a)
Memorijal Nikola Zenović, Foto: Privatna arhiva
Memorijal Nikola Zenović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.05.2017. 12:29h

I četvrti Memorijal “Nikola Zenović”, koji je proteklog vikenda održan u Budvi, pokazao je koliko bivši odbokaški asovi, te odbojkaški radnici i aktuelni treneri širom bivše Jugoslavije gaje poštovanje prema pokojnom Niku Zenoviću, velikom odbojkaškom radniku, koji je čitav svoj život utkao u ovaj sport, a koga ljubitelji odbojke u Budvi, ali i šire, pamte posebno kao dobrog i plemenitog čovjeka.

U znak sjećanja na čovjeka koji je na samo njemu svojstven način obilježio budvansku odbojku, u Budvi se okupilo 13 ekipa iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Crne Gore, odnosno oko 200 odbojkaških veterana iz većine republika bivše Jugoslavije.

Specijalni gost bio je legendarni trener i predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, a na tribinama su se našla i druga poznata imena, poput Ljubomira Travice, selektora Crne Gore Veljka Bašića…

"Prevazišli smo naša očekivanja i mogućnosti, stvarno je bilo fenomenalno. Zaista sam ostao bez teksta koliko se ljudi iz odbojkaškog svijeta odazvalo, koliko ih je, mimo takmičenja, došlo da sve to isprati u Mediteranskom sportskom centru, da budu sa nama, da se druže. Samo mogu svima da zahvalim, puno mi je srce, ispunili smo ono što smo htjeli", rekao je Nemanja Zenović, jedan od Nikolinih sinova, koji zajedno sa bratom Milom, i ostalim odbojkaškim poslenicima iz Budve, već četiri godine, na način kakav bi to Nikola za života poželio, okuplja njegove prijatelje i poklonike odbojkaške igre.

Inače, na turniru je odigrano 18 utakmica, u tri kategorije. U konkurenciji veteranki, prvo mjesto osvojile su „Mlade veteranke“ iz Tivta, ispred Rabotničkog iz Skoplja, Stjuardesa iz Zemuna i veteranki iz Kraljeva.

U konkurenciji mlađih veterana, pobijedila je Panda iz Vranja, druga je bila Budva, treća ekipa “Krsto Radusinović” iz Podgorice, dok je četvrto mjesto zauzeo Titograd iz Podgorice.

Najzad, u konkurenciji starijih veterana (45+), Kraljevo je odbranilo titulu od prošle godine, pošto je u finalu savladalo Mladost 1977 iz Zagreba sa 2:1 (10:21, 21:14, 15:10). U borbi za treće mjesto, ekipa „Niko Zenović“ iz Budve bila je bolja od ekipe „Volley Vet's“ iz Beograda sa 2:0 (21:16, 21:18), a peto mjesto pripalo je „Pilotima“ iz Zemuna.

"Budva i odbojka imaju svoju priču, Nikola je, naravno, jedan od glavnih reprezenata i Budve i odbojke. U tom smislu veliko mi je zadovoljstvo da evociramo uspomene na našeg dragog Nikolu, te da ovaj događaj, ako bog da, sve više raste", istakao je gradonačelnik Budve Dragan Krapović.

Kompletnu galeriju slika sa Memorijala "Nikola Zenović" možete vidjeti na ovom linku.

Bonus video: