Benefiti redovnog seksa

88 pregleda 2 komentar(a)
seks, par, Foto: Shutterstock
seks, par, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2017. 18:14h

U istraživanju sprovedenom od strane Oregon stejt Univerziteta gdje su 159 bračnih parova popunjavali ankete, oni koji su upražnjavali seks tokom večeri sledećeg dana su bili bolje raspoloženi i ovo je čak uticalo i na to da su bolje obavljali svoje poslove.

Seks svakodnevni život čini mnogo opuštenijim i prijatnijim.

A postoje i pozitivni zdravstveni efekti redovnog seksa koje nikako ne treba zanemariti. Ovde su nabrojani samo neki od njih.

Zdravo srce

Iako je nedavno istraživanje pokazalo da je čest seks rizičan za mušakrce starije od 57 godina (ali ne i za žene), jer su veće šanse od srčanog ili moždanog udara, za mlađe muškarce redovan seks je zaista prava stvar.

Istraživanje sprovedeno 2010. godine pokazuje da su muškarci koji su imali seks najmanje dva puta nedeljno imali 45 odsto manje šanse da obole od kardiovaskularnih bolesti, u odnosu na muškarce koji su imali seksualne odnose jednom mjesečno ili rjeđe.

Zdrava prostata

U ogromnoj studiji gde je učestvovalo 32.000 muškaraca preko 18 godina, došlo se do zaključka da je česta ejakulacija povezana sa niskim rizikom od oboljenja raka prostate.

Jak imuni sistem

Što više seksa to veće šanse u borbi protiv virusa. A znate da su jesen, zima pa i proleće vrijeme kada virusi opasno haraju, prenosi City magazin.

Bonus video: