Benefit seksa koji se javlja 48 sati nakon odnosa

Studija kaže da zadovoljstvo povezuje ljude tokom seksa ali je ustanovljeno da i nakon odnosa to zadovoljstvo ima uticaja na sreću i osjećaj zadovoljstva
144 pregleda 0 komentar(a)
sex, ljubav, Foto: Shutterstock
sex, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.05.2017. 11:14h

Nije tajna da je seks odličan za zdravlje.

Pored trenutnog užitka koji se naravno osjeća, nedavno je ustanovljeno da se još jedan pozitivan efektat javlja 48 sati nakon seksualnog odnosa.

Studija objavljena u „Psychological Science“ kaže da je to takozvani postseksualni sjaj.

U pomenutoj studiji se čak navodi da orgazam nije najbolji dio seksa, već je to baš postseksualni sjaj koji se javlja 48 sati nakon odnosa.

Ovaj sjaj niste mogli da ne primjetite na licima drugih, a sigurno je da su ga i drugi primjetili na vama. To je onaj prirodni sjaj kojim sijamo nakon seksualnog odnosa.

Studija kaže da zadovoljstvo povezuje ljude tokom seksa ali je ustanovljeno da i nakon odnosa to zadovoljstvo ima uticaja na sreću i osjećaj zadovoljstva.

Ova studija je podrazumijevala i praćenje seksualnih i partnerskih veza tokom šest meseci i u tom periodu ustanovljeno je da su mnogo bolju vezu razvili oni parovi koji su prijavljivali veće zadovoljstvo nakon seksualnih odnosa.

U ovome naravno nema ničeg neobičnog, dobar seks iako nije presudna stvar, igra značajnu ulogu u kreiranju valjanog partnerskog odnosa, prenosi Stylist.

Bonus video: