Herceg Novi: Četiri osobe osumnjičene za teške krađe

Jedan broj osoba koje su kupovale ukradene stvari je identifikovan, dok se još uvijek radi na identifikaciji ostalih
2 komentar(a)
krađa, Foto: Shutterstock
krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.05.2017. 11:50h

Policija u Herceg Novom je tužiocu u tom gradu podnijela posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili osam krivičnih djela, među kojima je sedam teških krađa i jedna krađa.

Navedena krivična djela izvršena su na štetu osam osoba iz čijih su kuća ukradeni televizori, bijela tehnika, aparati, alat i pokućstvo.

Osumnjičeni B.P. i B.R. su, kako se sumnja, vršili krađe u odsustvu oštećenih koji ne borave u svojim stanovima i kućama, tako što su obijali prozore ili lomili stakla i potom ulazili u stanove i kuće, a potom ukradene predmete odvozili svojim kućama i za manje novčane iznose ih prodavali u Herceg Novom.

Jedan broj osoba koje su kupovale ukradene stvari je identifikovan, dok se još uvijek radi na identifikaciji ostalih. Ukupna materijalna šteta pričinjena krađama iznosi oko 7.000 eura.

Kako su podsjetili iz policije, protiv navedenih lica je prethodno podnijeto 19 krivična prijava zbog sumnje da su na isti način počinili 19 teških krađa na području Herceg Novog, a na štetu stranih državljana i državljana Crne Gore.

Osim ovih osam krivičnih djela, CB Herceg Novi rasvijetlio je i tešku krađu počinjenu u noći između 8. i 9. maja u Bijeloj, u krugu Jadranskog brodogradilišta Bijela, a na štetu američke pomorske kompanije „Shipping company“.

Tom prilikom su tada dva nepoznata lica, koja su kasnije identifikovana kao S.V. (27) i A.R. (18) iz Herceg Novog, sa broda „Boca wave“, vlasništvo navedene kompanije, ukrala pomoćni čamac za spasavanje.

Ovaj čamac, dužine oko pet metara a vrijednosti 3.000 eura, je pronađen i oduzet od osumnjičenih i potom vraćen predstavniku Jadranskog brodogradilišta Bijela.

Protiv S.V. i A.R. slijedi krivična prijava koja će biti podnijeta nadležnom tužiocu.

Bonus video: