Evo kako kako da očistite organizam od toksina i teških metala

Korijandar je jedan od najmoćnijih i najjeftinijih načina čišćenja organizma od toksina. Istraživanja su pokazala da uz živu veže i mnoge druge teške metale na sebe
1641 pregleda 0 komentar(a)
glina, Foto: Shutterstock
glina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.05.2017. 10:29h

Toksine ne možeš izbjeći jer su svuda oko nas i zajedno sa teškim metalima zagađuju, vodu, vazduh i hranu. Uz to, većina nas, svakodnevno koristi razne proizvode za higijenu, kao i kozmetiku, koji su prepuni vrlo opasnih hemikalija.

Jednom kada uđu u organizam, otrovi i teški metali gomilaju se u kostima, tkivu i organima, a tijelo ih ne može izbaciti bez naše pomoći.

Srećom pa u prirodi uvijek postoje pomoć. U ovom slučaju rješenje problema su kelati – agensi koji na sebe vežu teške metale i toksine. Naravno, postoje i sintetički kelati, no oni često imaju i negativan uticaj na organizam te razne nuspojave.

Krenimo redom:

1. Hlorofil ili zeleni pigment sadrže zelene biljke (zeleno povrće, voće i alge), ima razne blagotvorne učinke, a jedna od njih je i da je sjajan čistač organizma. Jedan je od najvažnijih prirodnih kelata jer ima veliku sposobnost vezanja teških metala poput žive. Nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporučuja se terapija hlorofilom.

2. Amalgamske ili crne plombe: Ako ih imate uklonite ih što prije jer sadrže spoj žive sa drugim materijalima poput bakra, kositra, cinka. Iako se smatralo da u kombinaciji sa ovim materijalima živa postaje “neaktivna” testovi su pokazali da osoba sa amalgamskim plombama ima 4-6 puta veću koncentraciju žive u dahu od osobe bez njih.

Živa je opasna jer se nakuplja u plućima, bubrezima, jetri i želucu i utiče na njihov rad. Najopasnija je ako dospije u mozak, jer je neurotoksična. Nakon vađenja plombi, odradite čišćenje hlorofilom ili nekim drugim prirodnim kelatom.

3. Korijandar je jedan od najmoćnijih i najjeftinijih načina čišćenja organizma od toksina. Istraživanja su pokazala da uz živu veže i mnoge druge teške metale na sebe. Zato dodajte korijander u svoju ishranu, uzgajajte ga sami i svježeg stavljajte u supu, salate, i jela od povrća, a možete napraviti i pesto, prenosi Trikomat.

4. Zelena glina ima veoma velike ljekovite sposobnosti, a to je i jedan od razloga zašto se za liječenje koristi još od vremena starih Egipćana i Grka.

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tijela od toksina i teških metala. U kadu, napunjenu toplom vodom, dodajte 2 šoljice zelene gline. Provedite u kadi 20-ak minuta, neka voda bude što toplija jer to otvara pore, a kroz pore glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.

Bonus video: