Vanja Grbić u Bijelom Polju: Sport treba da bude u svrsi zdravlja i života, a ne obrnuto

Legendarni srpski odbojkaš se družio sa najmlađim članovima Jedinstvo Bemaxa sa kojima je održao i trening u Sportskoj dvorani “Nikoljac”
128 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Grbić, Foto: Radio Bijelo Polje
Vladimir Grbić, Foto: Radio Bijelo Polje
Ažurirano: 16.05.2017. 18:55h

Tri dana nakon Podgorice, gdje je bio specijalni gost povodom četvrtog "Balkan kids volleyball festivala", Vladimir Grbić je danas posjetio i grad iz kojeg je klub koji je protekle sezone dominirao na domaćoj muškoj odbojkaškoj sceni (dupla kruna) - legendarni srpski odbojkaš se družio sa najmlađim članovima Jedinstvo Bemaxa sa kojima je održao i trening u Sportskoj dvorani “Nikoljac”.

"Od završetka karijere, moje opredeljenje je da radim sa djecom, odnosno da pomognem odbojci da se razviju na pravi način", rekao je Grbić, a prenio je portal radija Bijelo Polje, promovišući i svoj kamp na Zlatiboru, od 1. do 29. jula.

"Kamp na Zlatiboru je prva prilika da ja radim sa djecom onako kako ja mislim da je potrebno. Pored iskustva tokom karijere, od velikog značaja će mi za to biti i znanje stečeno na Fakultetu sporta i vizičkog vaspitanja. U okviru kampa realizovaćemo brojne aktivnosti, a najvažnija su tri segmenta – ortopedski, motorička dijagnostika i razvoj odbojke. Djeca će biti podijeljena u grupe, sa njima će raditi licencirani treneri, a i uslovi u kojima će trenirati biće odlični”, pojasnio je Grbić.

Član odbojkaške Kuće slavnih je najmlađim članovima OK Jedinstvo danas je pojasnio i metodički pristup usvajanja tehnike, a ono na čemu je instisitarao jeste da djeci objasni odnos sa loptom.

“Moja želja je da djeci kroz jezik odbojke pomognem da postanu pravi i zdravi ljudi, da im pokažem kako da izvuku filozofiju odbojke u svakodnevni život i da na taj način iskoriste sport da se realizuju i sazru kao osobe. Sport treba da bude u svrsi zdravlja i života, a ne obrnuto”, dodao je Grbić.

Sportski direktor OK Jedinstvo Bemax, Slobodan Šebek, kazao je da je posjeta Grbića od velikog značaja za afirmaciju odbojke u Bijelom Polju.

"Ovo je pokazatelj da osim takmičarskog dijela, naš klub u velikoj mjeri radi i na popularizaciji odbojke i čini mi se da smo za kratko vrijeme uspjeli dosta toga da uradimo, jer sada imamo oko 40 polaznika škole odbojke. Mi ćemo i u narednom periodu, kroz posjete slavnih odbojkaša i drugim aktivnostima, raditi na unapređenju uslova za rad sa najmlađim kategorija, a vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj i da će OK Jedinstvo učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, rekao je Šebek, a prenio je radio Bijelo Polje.

Bonus video: