U fokusu prava LGBT osoba: I dalje ne prihvatamo homoseksualnost

Prenosimo vam prve jutarnje vijesti, servisne informacije, priče o zanimljivim događajima i ljudima iz različitih krajeva svijeta.
0 komentar(a)
Parada ponosa, Foto: Luka Zeković
Parada ponosa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.05.2017. 11:50h

U srijedu, 17. maja se obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije. Kakav je stav društva prema LGBT osobama, kroz šta sve prolaze građani drugačijeg seksualnog opredjeljenja u Crnoj Gori, zašto je crnogorsko društvo i dalje netolerantno na različitosti razvaramo sa Blankom Radošević Marović, direktoricom Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda, Bojanom Jokić, direktoricom organizacije "LGBT Forum Progres" i Danijelom Kalezićem, iz NVO "Queer of Montenegro". Pitali smo i stanovnike Podgorice šta misle o LGBT populaciji.

Predstavljamo vam "Muzej korupcije", virtuelnu regionalnu platformu sa stvarnim primjerima zloupotreba javnih funkcija. Riječ je o jedinstvenoj umjetničkoj inicijativi koja se razvija na teritoriji Opštine Budva.

U Bojama jutra pogledajte i kako izgleda školski čas o saobraćajnoj kulturi u podgoričkoj OŠ "21. maj".

Najavljujemo petodnevnu manifestaciju „Green Culture Forum“, koja će se održati od 7. do 11. juna na teritoriji osam crnogorskih opština.

Analiziramo društveno-političke i sportske aktuelnosti.

Prenosimo prve jutarnje vrijesti, servisne informacije, priče o zanimljivim događajima i ljudima iz različitih krajeva svijeta.

Bonus video: