Časopis "Almanah” u elitnoj biblioteci u Frankfurtu

Dobijanju licence prethodio je dogovor posebnog ugovora koji je u ime “Almanaha” potpisao njegov izvršni direktor Atvija Kerović
115 pregleda 0 komentar(a)
Šerbo Rastoder, promocija, Foto: Filip Roganović
Šerbo Rastoder, promocija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.05.2017. 07:30h

Central and Eastern Europan Online Library sa sjedištem u Frankfurtu uvrstio je na osnovu ugovora, časopisi “Almanah” i njegova izdanja u svoju elitnu biblioteku koja obuhvata preko 1.500 časopisa, 900 knjiga, a saradnju ima s preko 900 izdavača širom svijeta. CEEOL je biblioteka koja autorima i publikacijama nudi indeksaciju i zastupljenost u brojnim svetskim katalozima. Takođe, sadržaji iz ove biblioteke su uvršteni u Google Scholar, preko kojeg se uvijek može provjeriti čitanost, ExLibris, ProQuest, OCLC, koji svi nude bolju vidljivost i čitanost širom svijeta. Klijenti su kako sve velike univerzitetske biblioteke zapadne Evrope i Amerike, tako i privatni korisnici, koji putem individualnog pristupa CEEOL-u preuzimaju sadržaj koji ih zanima.Uz to, brojni autori koji sarađuju sa nama su poput urednika ove izdavačke kuće, akademika Šerba Rastodera, izdvojeni su i prepoznati kao posebni autori.

Dobijanju licence prethodio je dogovor posebnog ugovora koji je u ime “Almanaha” potpisao njegov izvršni direktor Atvija Kerović.

Časopis i izdavačka kuća “Almanah” za skoro četvrt vijeka postojanja izrasli su u respektabilnu i uvaženu instituciju.

Bonus video: