Medojević: Hapšenja funkcionera klasični obračun sa DF-om

"Jasna je namjera specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da staljinističkim metodama izvede neku optužnicu protiv mene", kazao je Medojević
120 komentar(a)
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.05.2017. 17:33h

Današnja hapšenja klasični su obračun sa Demokratskim frontom (DF), jer je taj politički savez jedina prava opasnost za režim, saopšteno je na konferenciji za novinare. Crnogorski državljanin koji živi u Republici Srpskoj Momir Nikolić uhapšen je danas u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Uhapšeni su i direktor PzP Dejan Vujisić, tehnički sekretar te stranke Željko Šćepanović, kao i Gordan Konatar zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije i pranja novca. Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević tvrdi da je on glavna meta istrage Specijalnog državnog tužilaštva, koje je danas raspisalo naloge za hapšenje nekoliko funkcionera te partije. "Jasna je namjera specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da staljinističkim metodama izvede neku optužnicu protiv mene", kazao je Medojević na vanrednoj konferenciji za medije. Prema njegovim riječima, pošto nijesu mogli da ga povežu s aktivnostima lidera Nove i Demokratske narodne partije (DNP) Andrije Mandića i Milana Kneževića koji se sumnjiče za pokušaj terorističkog napada u izbornoj noći 16. oktobra, pokušavaju da ga optuže za pranje novca.

Medojević je istakao da je DF dobio pozitivno mišljenje Državne revizorske komisije, te da je u pitanju pokušaj da se eliminiše Front. "Krajnje je vrijeme da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković stane u zaštitu ustavnog i pravnog poretka, da prestane progon najjače opozicione strukture u Crnoj Gori, jer na ovakav način Katnić gazi Ustav i postaje faktor nestabilnosti", smatra Medojević.

Poslanik DF-a Slaven Radunović ocijenio je da su današnja hapšenja klasični obračun s Frontom, jer je jedina prava opasnost za režim. "Nekoliko vrlo krupnih procesa se vodi protiv Fronta, nekoliko naših ljudi je u zatvoru", kazao je Radunović, naglasivši da im je i blokiran račun. Lider DNP-a Milan Knežević poručio je da Katnić pokušava da svaki subjekt Fronta kriminalizuje u predstavi neprijateljem Crne Gore. Knežević je poručio kolegama iz opozicije da "samo nastave da ćute", te da će "poslije DF-a oni doći na red".

Bonus video: