Berane: Pronađena automatska puška i rasvijetljena teška krađa

U saopštenju se dodaje da je automatska puška upućena Forenzičkom centru radi vještačenja
105 pregleda 0 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 15.05.2017. 14:09h

Prilikom pretresa jedne kuće beranska policija pronašla je i oduzela jednu automatsku pušku u ilegalnom posjedu, a takođe je rasvijetlila tešku krađu koja je juče počinjena.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane pretresom jedne kuće su pronašli i oduzeli automatsku pušku u ilegalnom posjedu a takođe su rasvijetlili tešku krađu koja je počinjena juče.Naime, službenici CB Berane su, postupajući shodno operativnim saznanjima, a na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u beranama, u sadejstvu sa službenicima CB Bar izvršili pretres kuće i drugih prostorija M.R. (50) iz Berana. Pretresom kuće u Beranama je pronađena i oduzeta automatska puška cal. 7,62 mm u ilegalnom posjedu. Protiv M.R. je, shodno konsultacijama sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, u redovnom postupku podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je automatska puška upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Službenicima CB Berane je juče, 14. 05. 2017. godine, u jutarnjim časovima prijavljeno da je u periodu od 02,00 do 05,00 časa provaljeno u SUR „Kruna“ u Beranama, odakle su otuđeni televizor, daljinski upravljači, alkoholno piće i oko 30 eura novca. Službenici CB Berane su u kratkom roku rasvijetlili ovo krivično djelo i kao osumnjičenog identifikovali Ž.I. (37) iz Berana. Pretresom njegove porodične kuće pronađene su stvari i predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela, a koji će biti vraćeni vlasniku. Shodno konsultacijama sa nadležnim državnim tužiocem u ODT u Beranama, protiv Ž.I. je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: