Upoznali se sa radnjama u vezi sukoba pripadnika kriminalnih grupa

Sjednici su, po pozivu, prisustvovali: vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković
67 pregleda 0 komentar(a)
Biro za operativnu koordinaciju, Foto: MUP
Biro za operativnu koordinaciju, Foto: MUP
Ažurirano: 15.05.2017. 14:02h

Biro za operativnu koordinaciju upoznao se sa aktuelnom bezbjednosnom situacijom u zemlji na sjednici kojom je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova i koordinator Biroa Mevludin Nuhodžić.

Poseban akcenat je, saopšteno je, stavljen na preduzete mjere i radnje u vezi sukoba pripadnika organizovanih kriminalnih grupa.

"Biro je konstatovao da je u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala neophodno još proaktivnije djelovati, a posebno intenzivirati razmjenu informacija putem međunarodne saradnje partnerskih službi. U cilju suprotstavljanja ključnim izazovima na planu bezbjednosti i jačanja vladavine prava, Biro je zaključio da je potrebno u kontinuitetu sprovoditi preventivno-represivne aktivnosti i dalje jačati međuresorsku saradnju organa obavještajno bezbjednosnog sektora i organa za sprovođenje zakona", saopšteno je.

Na sjednici je razmatran izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za praćenje sprovođenja Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, kao i izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

"Biro je razmatrao Predlog Akcionog plana za sprovođenje Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma za period 2017-2018. i Predlog višegodišnjih strateških planova koji pokrivaju preventivne, obavještajne i represivne mjere za svaku od identifikovanih oblasti teškog i organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju.

Sjednici su, po pozivu, prisustvovali: vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

Bonus video: